29 / 03 / 2024

Konut kredisi 2015

Konut kredisi çekmeden önce ödemeler hesaba katılmalı!

Ev alımlarında kredi ödemelerinin yanı sıra düzenli olarak yapılan diğer harcamalarda hesaba katılmalı. Belki kredi ödemesi kredinin kullanıldığı zaman tek veya önemli ödemeniz olabilir ancak, ilerleyen vadelerde yapılacak olan ödemelerde hesaba katılmalıdır.

Konut fiyatları kredi almayı zorlaştırdı!

Türkiye konut fiyatları endeksi (TKFE) açıklandı. Endeks, Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18.56 yükselirken, en yüksek yıllık yükselişin olduğu il, yüzde 28.76 ile İstanbul’da oldu.

Konut kredisini erken ödeyene indirim uygulanacak!

KONUT kredilerinde yeni dönemi başlatacak düzenlemeyle borcunu erken ödeyen tüketiciye indirim yapılacak. Erken ödeme indirimi ödenen miktara göre belirlenecek ve bankalar ise erken ödeme tazminatı talep edebilecek.

Konut kredisi kullanan en genç müşterimiz 18 yaşında!

Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki de bankalarından konut kredisi kullanan en genç müşterilerin 18 yaşında olduğunu söyledi.

Konut kredilerindeki talebin gerilemesi bekleniyor!

Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarına göre Kredi talebi açısından bakıldığında; bireysel kredilere olan talep arttı. "2015'in ilk çeyreğinde; konut ve taşıt kredilerine olan talebin gerilemesi bekleniyor"

Konut kredilerine talep artıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2014 yılı III. dönem banka kredileri eğilim anketi sonuçlarını açıkladı. 2014 yılı III. dönem banka kredileri eğilim anketine göre konut kredilerine talep arttı.