26 / 04 / 2024

Konut kredilerinde son durum

Konut kredilerinin büyüme hızında yavaşlama yaşandı!

BDDK'nın geçen yıl yürürlüğe giren kredi kullanımına yönelik düzenlemelerinin ardından kredi hacmindeki büyüme hızı yavaşladı. Aynı dönemde konut ve ihtiyaç kredilerinin büyüme hızında önemli oranda yavaşlama görülürken, taşıt kredisi hacmi de daraldı.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Konut kredisi faiz oranlarında son durum. Bankaların konut kredisi faiz oranlarında bir düşüş yaşanıyor. Kredi Pazarı'ndan aldığımız verilere göre konut kredileri faiz oranları güncellendi.

Konut kredisi kullanım hacmi arttı!

Konut kredisi kullanım hacmi arttı. Haftalık artış,Temmuz ayı ilk haftasında %0.29, ikinci haftasında %0.31, üçüncü haftasında %0.16 ve son haftasında %0.36 oranında gerçekleşti.

Konut satışlarını etkileyen faktörler!

Türkiye'de her yıl 1 milyonun üzerinde konut üretiliyor. Türkiyede konut kredi faiz oranları satışları en çok etkileyen faktör olarak karşımıza çıkıyor. Son iki ayda faizlerin 0.90'lara gerilemesi, piyasalara doping etkisi yaptı.

Konut kredisi hacmi 115 milyara ulaştı!

KrediPazari.com’un BDDK verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Haziran ayı başında 114 milyar TL’yi aşan konut kredisi hacmi, 27 Haziran 2014 itibariye 115 milyara ulaştı.

Kredi faiz oranı yüzde 1’in altında olan bankalar!

KrediPazari.com’un yaptığı açıklamaya göre banka geneline bakıldığında oranların hala yüzde 1’in üzerinde olduğu ve istenilen seviyelere henüz ulaşılamadığı görüldü. İşte Konut kredisi faiz oranı yüzde 1’in altında olan bankalar...

Tüketici kredilerinin büyüme hızı yüzde 15'in altına düştü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Şubat ayında alınan makroihtiyati tedbirlerin son derece etkili olduğunu ve tüketici kredilerinin büyüme hızının yüzde 15'in altına indiğini açıkladı.

Mayıs ayı itibariyle konut kredisi oranları düştü!

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, 2014 yılının Mayıs ayının ikinci yarısından itibaren piyasada kredi faizlerinin aylık yüzde 1 oranının altını gördüğünü ifade etti.

Konut kredisi kullanılarak yapılan alımlar yüzde 33 azaldı!

Bugünlerin en güncel konusu olan faiz oranlarındaki artış kredi kullanımını yüzde 28'den yüzde 20'nin altına indirdi.Konut satışlarında ise konut kredisi kullanılarak yapılan alımlar yüzde 33 azaldı.

Konut kredisi faiz oranları güncel! Yüzde 0,93'den başlıyor!

Kredi Pazarı verilerine göre konut kredisi faiz oranları güncellendi. Yüzde 0,93 faiz oranı ile DD Mortgage ve de Ziraat bankası ilk sırada yer alıyor...

Erol Altan: Düşen faiz oranları konuta olan talebi arttırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3. çeyrek konut satışlarını açıkladı. Açıklamaya göre 2013 yılının son çeyreğinde Türkiye genelinde 293 bin 318 konut satışı gerçekleşirken, satışlarda ilk üç sırayı İstanbul-Ankara-İzmir aldı...