20 / 04 / 2024

Konut kredileri son durum

Konut kredilerindeki gelişim sektöre canlılık kazandırdı!

Ziraat Bankası Şube Bankacılığı Grup Başkanı Türetken Türetken, ocak-temmuz döneminde aylık yüzde 1,18 olarak gerçekleşen sektörün ortalama konut kredisi faiz oranlarının, ağustos ayından başlayarak kayda değer oranda düşüş gösterdiğini, bu durumun konut sektörüne canlılık kazandırdığını dile getirdi.

Avustralya'da konut kredileri Ocak ayında düştü!

Avustralya'da bankacılık regülatörünün konut sektörüne kredilerin yavaşlatılması çağrılarının ardından konut yatırımı için krediler Ocak ayında düşüş gösterdi.

2014 Haziran konut kredisi faiz oranları!

Konut kredileri faiz oranlarında Haziran ayında da faiz indirimleri devam etti. Faiz indirimleri genel olarak geçen ay faiz indirimine gitmeyen bankalarda gerçekleşti. Bu indirimler Finzoom YMO oranını etkileyerek düşüşün devam etmesini sağladı.

Konut kredileri hacmi Haziran'da 114 milyarı aştı!

KrediPazari.com’un BDDK verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Mayıs ayı üçüncü haftasında 113 milyar TL’yi aşan konut kredisi hacmi, 6 Haziran itibariye 114 milyara ulaştı.

Konut kredileri 2011 yılına göre yüzde 100 arttı!

2011 ve 2012 yıllarında azalan konut kredileri, 2012 son döneminden itibaren artırılmaya başlanmış, 2013 yılında zirveye ulaşmıştır. 2013 yılı içinde toplam 50.399 milyon TL konut kredisi verilmiştir. Bu rakam bir önceki yılın iki katına yakındır.

Dolar yükseldi, yabancılar konut alımına yöneldi!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, son 4-5 ayda Türk Lirası'nın yüzde 35 oranında değersizleşmesi yabancılara yapılan satışları artırdı. Son Aralık ayında yabancıya yaptığımız satışlar yüzde 31'e yükseldi...