25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı

Kentsel dönüşümde hiçbir inşaat firmasının emsal yükseltme hakkı yok!

İBB yetkilileri, “Vatandaşlar firmalarla yapacakları anlaşma ve sözleşmelerin mutlaka geçerli imar hakları üzerinden yapılmasına dikkat etmeli. Hiçbir inşaat firmasının emsal yükseltme hakkı yok. ” dedi.

Kentsel dönüşümde yıkımlar nasıl yapılıyor?

Kentsel dönüşümde yıkım kuralları değişiyor. Bakanlık dönüşüm kapsamındaki yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton ve plastik gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getirecek.

Kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor?

3. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'ne katılan Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel, ‘Kentsel Dönüşüm’le ilgili konuşma yaptı. Karayel "Kentsel dönüşüm süreci çok yavaş ilerliyor" dedi

Ülgür Gökhan, Roman derneklerine kentsel dönüşümü anlattı!

İlk olarak Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan Truva Roman Derneği'ni ziyaret eden Başkan Gökhan'ı Çanakkale Truva Roman Demekleri Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Işıldak, dernek üyeleri ve mahalle sakinleri karşıladı...

Trabzon Tabakhane'de 535 binanın kamulaştırılması tamamlandı!

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 535 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 312 binanın yıkımı gerçekleştirildi.