29 / 04 / 2024

Kat Mülkiyeti Kanunu

Kiracılar bakım ve onarım parası ödemeyecek!

Ankara Batı Adliyesi 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nden kiracıları rahatlatan bir karar çıktı. Mahkeme, bir site yönetiminin bakım ve onarım giderini kiracıdan istemesini, Kat Mülkiyeti Kanunu’na aykırı buldu.

Kat Mülkiyeti Kanunu!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda Kat mülkiyeti hakkında merak edilenler açıkça yer alıyor.İşte Kat mülkiyeti Kanunu tam metni..

Apartman aidat yönetmeliği!

Apartman aidat yönetmeliğinde apartman bakımı,apartman aidatı,aidatının ne kadar ve nasıl toplanacağına ilişkin tüm bilgilere yer veriliyor.İşte apartman yönetmeliği..

Site yönetimi kaç yılda bir seçilir?

Site yönetimi, tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgileniyor. Ana bağımsız bölüm yöneticilerinden oluşan site yönetimi, apartman yöneticileri içinden seçiliyor. Peki site yönetimi kaç yılda bir seçilir?

Site yönetiminin yetkileri!

Site yönetimine seçilen yöneticinin veya yönetim kurulunun görevleri nelerdir? Site yönetiminin yetkileri nelerdir? İşte 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan site yönetimi ile ilgili esaslar...

Site yönetimi kaç kişiden oluşur?

Site yönetimi, apartman yöneticilerinin oluşturulduğu kurul tarafından seçilir ve sadece kat malikleri tarafından oylanan yönetim kurumudur. Peki site yönetimi kaç kişiden oluşur? İşte yanıtı...

Kat mülkiyeti sözleşmesi!

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş süresinde kat mülkiyeti sözleşmesi kullanılıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan bu işlemle kat mülkiyetine sahip olunuyor. İşte kat mülkiyeti sözleşmesi!

Ev sahibi ne demek?

Ev sahibi ne demek? Ev sahibi, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip olan kimseler olarak tanımlanıyor....