19 / 05 / 2024

Kapadokya turizm

Turistin gözdesi Kapadokya'daki mağara evler!

TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde turistlerin ilk çağların doğallığını yaşatarak kültürel yöndeki ziyaretlerini yapmalarını sağlamak amacıyla birbiri ardına yapılan butik otel tarzındaki mağara evler, bölgedeki turizm kalite standartlarının artmasında önemli bir görev üstlendiği belirtildi.

Kapadokya'da atlı turlara ilgi artıyor!

Peri bacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da, motorlu araçların girişinin yasak olduğu vadilerde düzenlenen atlı turlara ilgi artıyor.

Kapadokya'yı 6 ayda 1 milyon 261 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları ve yer altı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, yılın ilk 6 ayında 1 milyon 261 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Uçan halı ile sanal Kapadokya turu!

Nevşehirli bir girişimci, stüdyoya dönüştürdüğü traktör römorkunda turistlerin görüntülerini çekip bilgisayarda Kapadokya görüntüleriyle birleştiriyor. Hazırlanan görüntüler, uçan bir halı üzerinde Kapadokya bölgesinin gezildiği izlenimini veriyor...

Kapadokya'da bu yıl ziyaretçi sayısı yüzde 8 arttı!

Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde 350 bin 532 kişinin ziyaret ettiği vurgulanan açıklamada, turist sayısında bu yıl yaşanan artışın ise yüzde 8' i bulduğu bildirildi.

Kapadokya, turizmi canlandırıyor!

Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren sıcak hava balonlarına binmek isteyenlerin yanı sıra izlemek için gelenlerin de sayısı artmaya başladı. Balonları sıra izlemeye gelenlerin de sayısı artıyor...