28 / 04 / 2024

Kapadokya turist sayısı

Kapadokya'ya gelen yabancı turist sayısı azaldı!

2014 yılı Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan Nevşehir İli geneli jandarma ve polis bölgesi KBS (Kimlik Bildirim Sistemi) verilerine göre 2014 yılında Kapadokya'da konaklayan yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8,8 lik düşüş gösterdi.

Kapadokya'ya 2 milyon turist geldi!

Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 2 milyon 273 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya Havalimanı'nda yüzde 116'lık artış yaşandı!

Kapadokya Havalimanı'nda bayram yoğun geçti. Arife günüyle birlikte bayram tatilindeki yolcu sayısı, geçen yıla oranla yüzde 116 arttı.

Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artıyor!

2013 yılında yaklaşık olarak 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesini bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor.

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyondan fazla turist ziyaret etti!

Geçen sene yılın aynı döneminde 990 bin 480 turisti ağırlayan Kapadokya bölgesini bu sene yerli ve yabancı turistler olmak üzere 5 ayda 1 milyondan fazla turist ziyaret etti.

Kapadokya'da turist sayısını çekilen film, dizi ve belgeseller artırdı!

Kapadokya, dünya sineması ve TV kanallarının doğal platosu oldu. Bölgede son yıllarda 63 ülkeden ekipler film, dizi ve belgesel çekti. Bu filmler Kapadokya’nın dünyada daha çok tanınması ve yüz binlerce turist çekmesini sağladı

Kapadokya, turizmi canlandırıyor!

Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren sıcak hava balonlarına binmek isteyenlerin yanı sıra izlemek için gelenlerin de sayısı artmaya başladı. Balonları sıra izlemeye gelenlerin de sayısı artıyor...

Kapadokya ziyaretçi sayısı 2014'ün ilk ayında yüzde 28 oranında arttı!

Kapadokya'yı 2014' ün ilk ayında 92 bin 879 turist ziyaret ederken, geçen yılın aynı dönemine oran ile turist sayısında yüzde 28' lik bir artış gerçekleşti.