28 / 04 / 2024

Kapadokya

Kapadokya'da atlı turlara ilgi artıyor!

Peri bacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da, motorlu araçların girişinin yasak olduğu vadilerde düzenlenen atlı turlara ilgi artıyor.

Kapadokya'da sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü yaşanıyor!

Yılda yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya, peri bacaları ve sonbaharın renkleriyle ayrı bir güzelliğe büründü. Sabah saatlerinde düzenlenen balon turlarına yoğun ilgi gösteren turistler, sıra dışı yeryüzü şekillerinin sarının tonlarıyla eşsiz uyumunu izleme imkanı buldu.

Kapadokya'ya 2 milyon turist geldi!

Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 2 milyon 273 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Dünya turizmcileri Kapadokya'da bir araya geldi!

Türkiye ve Kapadokya'nın tanıtımına katkı sağlamayı hedefleyen programa katılan yetkililer, Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Kilistra Antik Kenti'ndeki 36 kültürel varlık tarihi ve kültürel miras kayıt altına alınıyor!

Meram ilçesindeki Kilistra Antik Kenti'nin, Helenistik, Roma ve Türk - İslam dönemi eserlerinden oluşan 36 kültürel varlığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tescil başvurusunda bulunuldu.

Kapadokya'da bu yıl ziyaretçi sayısı yüzde 8 arttı!

Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde 350 bin 532 kişinin ziyaret ettiği vurgulanan açıklamada, turist sayısında bu yıl yaşanan artışın ise yüzde 8' i bulduğu bildirildi.

Kapadokya'da turist sayısını çekilen film, dizi ve belgeseller artırdı!

Kapadokya, dünya sineması ve TV kanallarının doğal platosu oldu. Bölgede son yıllarda 63 ülkeden ekipler film, dizi ve belgesel çekti. Bu filmler Kapadokya’nın dünyada daha çok tanınması ve yüz binlerce turist çekmesini sağladı

Kapadokya ziyaretçi sayısı 2014'ün ilk ayında yüzde 28 oranında arttı!

Kapadokya'yı 2014' ün ilk ayında 92 bin 879 turist ziyaret ederken, geçen yılın aynı dönemine oran ile turist sayısında yüzde 28' lik bir artış gerçekleşti.

Kapadokya Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları başladı!

Avanos ilçesine bağlı Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarına başlandığı bildirildi. Avanos Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya bölgesininurizm merkezlerinden biri Çavuşin Köyü'nün korunmasının önemli olduğu söylendi.

Kapadokya'ya balmumu müzesi yapılıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kaymaklı Yeraltı Şehri' nde yapılacak tematik sergi ve balmumu heykelleriyle ziyaretçilere yüzlerce yıl öncesinde Kapadokya'daki yaşam canlandırılacak. Kapadokya'ya balmumu müzesi yapılıyor...