06 / 05 / 2024

Japonyada deprem

Japonya'daki binaların %80'i depreme hazır!

Japonya Kyoto Üniversitesi Afet Önleme Araştırma Enstitüsü Başkanı Masayoshi Nakashima, 6 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği Kobe depreminden büyük ders aldıklarını belirterek, "Bina yapım-denetim ahlakı ve disiplinini kurduk. Binalarımızın yüzde 80’ini depreme hazırladık" dedi.

Japonya'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya'nın kuzeydoğu kıyılarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Japon Meteoroloji Kurumu, merkez üssü başkent Tokyo'nun kuzeydoğusundaki Fukuşima olan depremin yerel saatle 05.22'de meydana geldiğini belirtti.

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya' da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, sarsıntının başkent Tokyo' nun 800 kilometre güneyindeki Bonin takımadaları yakınlarında kaydedildiğini açıkladı.

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem oldu!

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Araştırma Kurumu ise depremin ardından tsunami uyarısının verilmediğini kaydetti.

Japonya'da 5.7 büyüklüğünde deprem!

Japonya' da 5.7' lik depremde gözler, 2011' de 18 bin kişinin öldüğü felaketten olumsuz etkilenen Fukuşima nükleer santraline çevrildi. Yetkililer " Sorun yok " dedi...