29 / 04 / 2024

Izmire gelen turist sayısı

İzmir'de dört gemi 13 bin yolcu getirdi!

En küçüğü 210 metre, en büyüğü ise 330 metre uzunluğunda olan kruvaziyer gemileri, 'MSC Preziosa', 'Costa Deliziosa', 'Costa Pacifica' ve 'Costa Neo Romantica' gemileri, dün günün erken saatlerinden itibaren Alsancak Limanı'na yanaşmaya başladı. Gemilerden 'Costa Neo Romantica' ise öğleden sonra limana geldi.

İzmir termal turizmde lider oyuncu olmalı!

Demirtaş, "Turizme uygun olan 410 kaynaktan 123'ü Ege Bölgesi'nde. Bunların 59 adedi de İzmir'de. Yani kentimiz ve bölgemiz termal kaynak açısından çok zengin bir potansiyel sahip" dedi.

İzmir'e gelen turist sayısında yüzde 31.5 düşüş yaşandı!

Ağustos ayı verilerine göre, İzmir'e gelen turist sayısında yüzde 31.5 düşüş yaşanırken Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İge Pırnar, bu düşüşün ardında uzun yıllardır yaşanan tanıtım ve markalaşamama sorunlarının yattığını kaydetti.

İzmir'e havayoluyla gelen turist sayısı yüzde 16.10 arttı!

İzmir'e Nisan ayında havayoluyla gelen turist sayısı bir önceki döneme göre yüzde 16.10 oranında arttı. İzmir'i en fazla Alman turistler ziyaret ederken, bu ülkeyi Fransa, İtalya ve İngiltere izledi.

Naci Ölçen: Alsancak'ta kurulacak bir Halıcılar Çarşısı önemli getiriler sağlayacak

5 yıl öncesine kadar Amerika, Almanya, Fransa ve birçok Ortadoğu ülkesine ihracat yapan İzmirli el halıcıları, sektörün teknolojiye yenilmesinin ardından canlanma umudunu kruvaziyer turizmiyle gelen turistlere bağladı.

Cengiz Soğancıoğlu: İzmir'e suni turizm adası yapılsın!

Cengiz Soğancıoğlu, "İzmir Körfezi'ne, körfez kanalları ve temizlik sırasında çıkacak malzemelerle Karşıyaka ve İnciraltı kıyılarına yakın akıntılara paralel çok ince Pasifik Atol adaları gibi iki adet suni turizm adası yaptırılması gerekiyor" dedi

İzmir'e gelen turist sayısı bu yıl yüzde 20,70 oranında azaldı!

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yıl mart ayında kente 46 bin 41 turist geldi, bu yıl rakam 36 bin 511 oldu.

Berlin Fuarı'nda, İzmir gövde gösterisi yaptı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın birlik için ayırdığı standın yanı sıra kendisine ait 60 metrekarelik 'ETİK-İzmir Destinasyon' isimli standıyla da katıldı.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 126 arttı!

Sıcak havaların ve kruvaziyer turizminin olumlu yansımasıyla Şubat ayında Ege'nin İncisi İzmir'e 42 bin 708 turist geldi. Geçen yılın aynı döneminde sayı 17 bin 830'da kalmıştı