03 / 05 / 2024

Istanbul turizmi

İstanbul'u bu yıl 6 milyon 538 bin turist ziyaret etti!

İstanbul'u 7 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,4 artışla dünyanın dört bir köşesinden 6 milyon 538 bin 273 turist ziyaret etti.

İstanbul turizmi sanatla büyüyecek!

Zorlu Center AVM işbirliği ile hayata geçirilen dans projesi 'Spirit of Istanbul' 7 Ağustos'tan itibaren Zorlu Center PSM’de sahnede.Ahmet Zorlu, "New York ve Londra'dan sonra müzikallerin yeni adresiyiz” dedi.

İstanbul marka değeri en yüksek 25 şehir arasında yer alıyor!

İngiliz Guardian gazetesi dünyanın marka değeri en yüksek olan 25 şehrini açıkladı. Dünyanın marka değeri en yüksek şehrinin ABD’nin Los Angeles kenti olduğu görülürken İstanbul listede 11’inci sırada kendine yer buldu.

İstanbul’da Mayıs-Ekim arasındaki turizm rezervasyonları doldu!

Kongre turizminde dünyada 9’uncu sıraya yükselen İstanbul’da mayıs-ekim arasındaki bütün rezervasyonlar doldu. İstanbul’da düzenlenecek 57 kongreye 49 bin kişi kayıt yaptırdı. Seminer ve fuarlar dahil Türkiye kongre turizminden 3 milyar dolar bekliyor.

İstanbul Miniatürk'ü 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti!

Miniatürk'te ziyaretçi akını yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 11 yıl önce açılan Miniatürk'ü 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti...

İstanbul'a gelen turist sayısı bu yıl yüzde 19,4 arttı!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları ile Haydarpaşa, Pendik ve Karaköy Limanlarından İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yıl 532 bin 726 olarak gerçekleşmişti...