15 / 05 / 2024

Iş kazaları

İş güvenliği uzmanlarına iş durdurma yetkisi veriliyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan son değişiklik ile iş güvenliği uzmanlarına tehlikeli gördükleri durumlarda işi durdurma yetkisi getirildi.

Mühürlenen işyerini açan hapse atılacak!

Varılan mutabakata göre 50 işkolu en tehlikeli sınıfa girecek. 1.6 milyon işçi 1 yıl içinde eğitim almazsa çalışamayacak. Mühürlenen işyerini açan hapse atılacak. Paket ekim ayında Meclis’e gidecek.

İş kazası nedeniyle son 10 yılda 12 bin kişi hayatını kaybetti!

İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) Başkanı Levent Kavlak, iş kazaları nedeniyle 10 yılda 12 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, 20 binin üzerinde insanın sakat kaldığını, milyarlarca dolarlık kayıp oluştuğunu söyledi.

İş kazaları en çok inşaat sektöründe meydana geliyor!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası, gözleri iş kazalarının sıklıkla karşılaşıldığı diğer sektörlere çevirdi. İş kazalarının yüzde 10'u, ölümlü iş kazalarının ise yüzde 31'i inşaatlarda meydana geliyor.

İş kazalarında inşaat sektörü 4. sırada yer alıyor!

Ülkemizde ise her gün 176 iş kazası olmakta, 3 işçi yaşamını kaybetmekte ve 5 kişi iş kazası sonucu iş göremez hale geliyor. Plato Meslek Yüksek Okulu İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Demet Parlak Poyraz Türkiye’de, her altı dakikada bir iş kazasının meydana geldiğini söyledi.