26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2015

İnşaat sektöründe yüzde 4,5 büyüme öngörülüyor!

Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3,5, inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörülüyor.

Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversitelerle işbirliği yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanına yönelik Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversitelerle işbirliği yapıyor.

Gayrimenkulde 2015 bahar kampanyaları!

İnşaat firmaları, yıl içinde en fazla satışı gerçekleştirdikleri bahar dönemine, kampanyalarla ve yeni fırsatlarla hızlı bir giriş yaptı.Kampanyalarda indirim ve faiz desteklerinin yanı sıra kira desteği, finansman avantajları mevcut...

Barış Dumankaya: İnşaat sektöründe faiz artışı gerekli!

Türkiye ekonomisinin en hızlı lokomotifi olan inşaat sektörü 2015 yılında önemli gelişmelere sahne oldu. Yılın ilk aylarında yoğun bir gündeme sahip inşaat sektörünün mevcut durumunu değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, İnşaat sektöründe tüketici güven endeksinin önemli bir parametre olduğunu belirtti ve ekonomik göstergelerin düzelmesi için faiz artışının gerekli olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü büyüdükçe Türkiye de büyüyecek!

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, "Türkiye’nin cari açığı azalıp daha çok yatırım ve büyüme ile gündemdeki tüm olumsuzluklara rağmen inşaat sektörü 2015 yılında sınırlı da olsa büyümeyi sürdürecektir." dedi.

2015’te de inşaatı özel sektör büyütecek!

Türkiye yapı sektörünün yıllık performansına dair en kapsamlı değerlendirmeyi sunan 'Türk Yapı Sektörü Raporu” 2014, Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenlenen bir toplantı ile açıklandı. yapi.com.tr’de yayımlanan habere göre 2015 yılına dair öngörülerin de paylaşıldığı toplantıda, 2015 yılında inşaat sektöründe yüzde 3,5-4,0 oranında büyümenin öngörüldüğü belirtildi.

İşte inşaat sektörünün 2015 rotası!

İnşaat sektörü 2015 yılında ve onu takip eden dönemde daha da büyümeye devam edecek.

Gayrimenkul sektörü 2015'te de iddiasını sürdürüyor!

Gayrimenkul sektörü yeni projeler ve satış rekorları beklentileriyle girdiği 2015 yılında projeler ardı ardına açıklanmaya devam ediyor. Bununla birlikte yıl içinde pek çok şirketin de lansman yapması bekleniyor.

Gayrimenkulün en büyük engeli dövizle satışlar!

Gayrimenkul Uzmanı Onur Öngün “Döviz kurunda düşüş satış fiyatının artmasına neden olurken, yükseliş durumunda ne yazık ki fiyat düşmüyor. Dolayısıyla kaybeden hep tüketici oluyor” dedi.

Sendikal örgütlenme İnşaat sektöründe yüzde 2,7!

Bankacılık, finans ve sigortacılık sektörü, çalışanların yüzde 31 ile en fazla örgütlendiği, inşaat sektörü ise sendikal örgütlenmenin yüzde 2,7 ile en az gerçekleştiği iş kolu oldu.

2014 kasım ayı inşaat üretimi önceki aya göre geriledi!

İnşaat sektörü bir önceki aya göre geriledi. Avro Bölgesinde 2014 kasım ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,1, Avrupa Birliğinde (AB) ise yüzde 0,2 azaldı...

İnşaat sektörü Türk ekonomisinde çok büyük paya sahiptir!

'İnşaat Sektöründe Muhasebe ve Vergi Uygulamaları' konulu seminerde söz alan İbrahim Değirmenci, "İnşaat sektörü Türk ekonomisinde çok büyük paya sahiptir. Bu sektör doğrudan ve dolaylı yoldan hemen hemen tüm sektörleri etkilemektedir'' dedi.