04 / 05 / 2024

Devletin konut yardımı

Devlet teşviki dar gelirliye fayda sağlamaz!

İzmir'de birçok konut projesine imza atan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, hükümetin ilk defa konut sahihi olmak isteyen vatandaşlara yüzde 15 devlet desteğini de içinde barındıran Konut Paketi'nin dar gelirli, asgari ücretli ve yeni evlilere konut edindirmede bir fayda sağlamayacağını söyledi.

Tamer Özyurt: Devlet teşviki ile ev almak kolaylaşacak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt,“Konut almak isteyene yüzde 15 devlet katkısı” açıklamasının hem ev almayı kolaylaştıracağını hem de tasarruf etmeyi sağlayacağını belirtti.

Konut teşviki devlete 35 milyar liraya mal olacak!

Türkiye’de hanehalklarının yüzde 23.8’i kirada oturuyor. Bu, 4.6 milyon ailenin ev sahibi olmadığı anlamına geliyor. Kiradakilerin tamamı ev sahibi olmak için 5 yılda 50 bin TL biriktirirse, devlet yaklaşık 35 milyar lira katkı ödeyecek

İşte yüzde 15'lik konut desteğinin ayrıntıları!

Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun açıkladığı konut alana yüzde 15 'lik devlet desteğinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Konut teşviki ilk kez ev sahibi olanları kapsıyor.

Konut almak isteyene devlet yüzde 15 destek verecek!

Başbakan Davutoğlu "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" müjdesi verdi. İşte ayrıntılar...