27 / 04 / 2024

Çin

Çin'deki Kalmaegi tayfununda 7 kişi hayatını kaybetti!

Çin'deki Kalmaegi tayfununda 7 kişi hayatını kaybetti. Yerel yetkililer, tayfunun vurduğu ülkenin güneyindeki Guangşi Cuang Özerk Bölgesi ve ada eyaleti Haynan'da yedi kişinin hayatını kaybettiğini ve bir kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Çin'de dev antik mezar çıktı!

Çin'in ilk imparatoru Çin Şı Huang'ın büyükannesine ait olduğu öne sürüldü. Şian şehrinin güneybatısında buluanan Şian Finans ve Ekonomi Üniversitesi'nin yeni kampüsünde bulunan mezarın 173 bin 325 metrekarelik alanı kapsadığı ve mezar uzunluğunun 550 metre, genişliğinin ise 310 metre olduğu açıklandı.

Çin, rüzgar enerjisinde dünya lideri oldu!

Çin, geçen yıl rüzgar enerjisi kurulu gücünde 91 bin 424 megavatla dünya lideri oldu. Bu alanda aralarında Amerika’ nın da bulunduğu bazı kıtaları geride bıraktı.

Çin'de emlak fiyatları yüzde 0,7 oranında zamlandı!

Çin İstatistik İdaresi'nin açıkladığı verilere göre, ülkedeki 70 büyük şehirde yeni konut fiyatları ekim ayında, eylül ayına oranla 0,2 puan azalışla yüzde 0,7 oranında zamlandı...

Çinliler Kaliforniya'dan gayrimenkul satın alıyor!

ABD'NİN batı sahillerinin yeni emlak zenginleri Çinliler. Kaliforniya'nın Irvine kentinde emlak şirketi Re/max'tan bir yetkili ellerinde 5 bin konuta olan talebin çoğunlukla Çin'den telefon eden müşterilerden geldiğini söylüyor...