26 / 04 / 2024

Bozcaada imar planı son durum

Bozcaada'da yeni imar planına onay çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Bozcaada ve Gökçeada İlçelerindeki planla verilen gelişme alanlarına, turizm alanlarına yapılan itirazlar göz önüne alınarak plan hedef yılı nüfus kabulleri kapsamında yeni gelişme alanlarına ihtiyaç olmadığı değerlendirilerek, daha önce onaylanmış olan 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planı (1993-1996 tarihli) kararları korunmuş, onaylı alt ölçekli plan kararları haricinde tüm gelişme kararları kaldırılmış, Adalardaki tarım alanlarının korunması ve tarımsal faaliyetin sürdürülebilirliğinin sağlanması doğrultusunda plan hükümlerinde ilave düzenlemeler yapılmıştır.”dedi.

Bozcaada imar planı iptal mi edildi?

BOZCAADA’nın yüzde 90’ını yapılaşmaya açacak olan plana çevrecilerden itiraz geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Adaların yapılaşma baskısı altında kalmaması için yeni düzenleme yaptık." dedi..

Bozcaada imar planı için referanduma gidiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutlarının teslim törenine katıldı. Bozcaada imar planı için referanduma gidiliyor.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'dan Bozcaada açıklaması!

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bozcaada için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planıyla ilgili, "Bu aşamada herkesin tabii mutlu ve memnun olması mümkün değil. Birilerinin itirazları, birilerinin de ne kadar iyi olduğu fikirleri olacaktır. Ama önemli bir şey" dedi.