29 / 04 / 2024

Avrasya tüneli son durum

Avrasya Tüneli'nde ücret yılbaşına kadar 15 TL!

Göztepe ile Kazlıçeşme arasındaki seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek 1.2 milyar dolarlık mega projede otomobiller için geçiş ücreti yılbaşına kadar 15 TL olarak belirlendi.

Avrasya Tüneli'nin açılışı bugün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılacak olan tünel, Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki 1 saatlik mesafeyi 15 dakikaya indirecek.

Avrasya Tüneli'nin açılışı yarın yapılacak!

Asya ve Avrupa'yı deniz tabanının altından ilk kez karayoluyla birleştirecek tünel, Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek.

Avrasya Tüneli'nde geri sayım başladı!

Asya ile Avrupa kıtasını deniz tabanının altından karayoluyla birleştirecek Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta hizmete girecek.

Avrasya Tüneli'ni kullanım detayları!

İki katlı Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta hizmete giriyor. Asya ile Avrupa’nın Marmaray’dan sonra Boğaz’ın altından ikinci buluşması olan Avrasya Tüneli’nin temeli 2011’de atıldı.

Avrasya Tüneli projesinin ismi ne olacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; Avrasya Tüneli'nin isminin, internet sitesi üzerinden yapılacak anketle halk tarafından belirleneceğini bildirdi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Avrasya Tüneli'ni inceledi!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Boğazı karayolu tüp geçiş projesi olan Avrasya Tüneli'nin, İstanbul'un ulaşımına yeni bir "nefes borusu" olacağını söyledi.

Avrasya Tüneli'nin yüzde 75'i tamamlandı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasını 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde 3.340 metrelik kazı çalışmalarının bitmesine 820 metre kaldı. 3 bin 340 metrelik tünelin yüzde 75’i tamamlandı.

Avrasya Tüneli'nin kazı çalışmalarında en derine ulaşıldı!

Boğaz'ın altından yap-işlet-devret modeliyle otomobiller için yapılan 14,6 kilometrelik Avrasya Tüneli Projesi'nde çalışmalar hızla sürüyor. 7/24 esasıyla yürütülen çalışmalarda 19 Nisan 2014'te kazı çalışmasına başlayan tünel delme makinesi (TBM), 3 bin 340 metrelik kazı çalışmasının 1912 metrelik bölümünü tamamladı.

Avrasya Tüneli kazısının 1 kilometrelik bölümü tamamlandı!

Avrasya Tüneli kazısının 1 kilometrelik bölümü tamamlandı. 19 Nisan'da kazı çalışmasına başlayan tünel delme makinesi (TBM), 3 bin 340 metrelik kazının üçte birini tamamladı.

Avrasya Tüneli Projesi'nde kazı çalışması ay sonu başlıyor!

Montajı tamamlanan ve 'köstebek' olarak da tanımlanan TBM'in test çalışmaları yapılıyor. TBM, ay sonunda, Haydarpaşa Limanı'ndan Cankurtaran'a kadar olan 3,4 kilometreyi Boğaz'ın 106 metre altından kazmaya başlayacak...