03 / 05 / 2024

Avrasya Tüneli

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Avrasya Tüneli'ni inceledi!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Boğazı karayolu tüp geçiş projesi olan Avrasya Tüneli'nin, İstanbul'un ulaşımına yeni bir "nefes borusu" olacağını söyledi.

Avrasya Tüneli'nin yüzde 75'i tamamlandı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasını 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde 3.340 metrelik kazı çalışmalarının bitmesine 820 metre kaldı. 3 bin 340 metrelik tünelin yüzde 75’i tamamlandı.

Avrasya Tüneli inşaatı son durum!

Kazlıçeşme ve Göztepe arasındaki mesafeyi 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor. Boğaz’ı altındaki 3.4 kilometrelik bölümün 2.2 kilometresi kazıldı.

Avrasya Tüneli'nde çalışmalar 920 metreye ulaşıldı!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nde (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) 920 metreye ulaşıldığı ve depreme karşı dayanıklılığı artıracak sismik contaların monte edildiği bildirildi.

Avrasya Tüneli'nin tünel açma töreni yapıldı!

Başbakan Erdoğan, bugün tünel açma işlemi başlanılan İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli) ile Kazlıçeşme - Göztepe hattındaki 100 dakikalık mesafenin 15 dakikaya ineceğini bildirdi.

Avrasya Tüneli Projesi'nde kazı çalışması ay sonu başlıyor!

Montajı tamamlanan ve 'köstebek' olarak da tanımlanan TBM'in test çalışmaları yapılıyor. TBM, ay sonunda, Haydarpaşa Limanı'ndan Cankurtaran'a kadar olan 3,4 kilometreyi Boğaz'ın 106 metre altından kazmaya başlayacak...