14 / 05 / 2024

Antalya

Antalya Balbey Mahallesi'nde kentsel yenileme başvurusu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Balbey Mahallesi'nin 'kentsel yenileme alanı' ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yaptığını belirten Balbey Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, "Antalya'nın kalbi olan Balbey mahallesi yeniden düzenlenerek cazibe merkezi haline getirilmeli" dedi.

Alanya Belediyesi 8 kata onay verdi!

Alanya Belediye Meclisi, Oba Mahallesi'nde 8 kata onay verdi. Alanya Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisten geçen proje oy çokluğu ile kabul edildi.

Kepez'e Antalya'nın her yerinden görülebilen simge eser yapılacak!

Kepez Belediyesi, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde olduğu gibi simge eser için de proje yarışması düzenleyecek SİMGE projesi, ilgili mimar ve mühendis odalarıyla düzenleyecekleri proje yarışmasıyla inşa edileceğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, " Simge eser, Antalya'nın dört bir yanından görülmesiyle de dikkat çekecek" dedi.

Antalya Kepez 100 bin metrekarelik has bahçe ile renklenecek!

aşkan Hakan Tütüncü, seçim vaatleri içerisinde 100 bin m2'lik has bahçe projesi olduğunu anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: Botanik bahçeden biraz daha farklı kendi kültürel kodlarımızdan oluşturulmuş bir bahçe projemiz var. 100 bin m2'yi ikiye bölerek bir bölümüne Osmanlı Has Bahçesi'ni, diğer kısmına da Selçuklu Has Bahçesi'ni yapma düşüncemiz var.

Antalya'ya gelen İranlı ve İsrailli turist sayısı artarak 1 milyon 312 bin kişi oldu!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu.

Mustafa Akaydın: Altyapı ve üstyapı hizmetlerimiz Antalya'yı ileriye götürecek!

Antalya'nın modem bir dünya kenti olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Altyapı ve üstyapı hizmetlerimizin, kültürel etkinliklerimizin en önemli amacı şehri daha da ileriye götürmektir" dedi...

Turizm sektörü 6 ayda 139 yatırım ile 1,8 milyar liralık teşvik belgesi aldı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge Birimi'nin Turizm Yatırımları Analizi çalışmasına göre, turizm sektörü yılın ilk yarısında 139 yatırım projesi ile 1,8 milyar liralık teşvik belgesi aldı

Turizmde en güvenilir yer Antalya oldu!

TOUREXPİ'nin Almanya'daki 4 bin seyahat acentesi ile yaptığı araştırmaya göre Antalya, İspanya'nın Mayarko Adaları ile dünyanın en güvenilir turizm destinasyonu seçildi