28 / 03 / 2024

Adana kentsel dönüşüm son durum

Adana'nın kentsel dönüşüm sorunları tartışıldı!

Adana’nın Kentsel Dönüşüm Sorunu’nu Sheraton oteli konferans salonunda tartışıldı.

Adana'da kentsel dönüşüm konuşulacak!

Birleşmiş Milletler’in (BM) çalışmalarında yer alan bilgilere göre, 2045 yılında 6 milyar insanın şehirlerde yaşayacağı öngörülüyor. Artan nüfus kentlerde dönüşüm ihtiyacı doğururken Adana da bu bilginin ışığında kentsel dönüşümü masaya yatırıyor.

Ceyhan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Gene! Müdürü Vedad Gürgen, Ceyhan'da yapılacak olan kentsel dönüşüm alanlarını inceleyerek Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ten bilgiler aldı. Genel Müdürü Vedad Gürgen, projenin 1 ay sonra çıkacağını ve ardından Ceyhan'da kentsel dönüşüm startının verileceğini söyledi.

Adana'da kentsel dönüşüm çalışmaları yerel müteahhitlerle yapılacak!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, kentsel dönüşüm projelerinin TOKİ eliyle değil de yerel müteahhitler eliyle yapılmasının birçok avantajı beraberinde getirdiğini söyledi.

Adana'da 4 bin 762 bina yıkılacak!

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 9 mahallede 14 bin 66 konut ve 2 bin 364 işyeri yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Kışla, Başak ve Karacaoğlan mahallelerine öncelik verildi.

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın ilk kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasının birinci etap birinci kısmını bir yıl gibi rekor sürede tamamlayan Başkan Prof. Dr. Öztürk'ün yeni hamlesi şehrin en büyük probleminin çözümü konusunda Adanalıları umutlandırdı.

Yıldıray Arıkan: Kentsel dönüşümü TOKİ'yle yapmayacağız!

Yıldıray Arıkan, " 108 hektar alanda yani 1 milyon 170 bin metre kare alanda bir batında Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü başlattık." şeklinde konuştu.