29 / 04 / 2024

3. havalimanı inşaatı

3. havalimanı inşaatında yetiştirme telaşı!

Daha önce 3. havalimanının ilk etabının 2018 yılının şubat ayında hizmete alınmasının planlandığı açıklanmıştı. Havalimanı inşaatını yoğun tempoyla devam ettiren yetkililer ciddi anlamda “zamanında yetiştirme” stresi yaşıyorlar.

3. havalimanının yüzde 39'u bitti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin, bakanlığının bütçesine ilişkin soru ve eleştirilerini yanıtlad Arslan, bugün itibarıyla fiziki gerçekleşmenin yüzde 39 olduğunu söyledi.

3. havalimanı çalışmaları devam ediyor!

Beş aylık siyasi belirsizliğin ardından geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, hiçbir akamete uğramadan sürüyor. Dünya havacılık sektörü paydaşlarıyla yolcuların merakla beklediği havalimanı için çalışmalar tempo kazandı.

3. havalimanında ilk harç ve beton atıldı!

İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanı projesinde, ilk harç, ilk beton ve temel atma çalışmaları, SABAH tarafından görüntülendi. 2017'de tamamlanması planlanan havalimanı, dünyanın en büyüğü olacak.

3. havalimanı inşaatı nedeniyle 70 gölet denize karıştı!

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, 3. havalimanı inşaatı nedeniyle 70 göletin denize karıştırıldığını ve 8 derenin kurutulduğunu etti.

3'üncü Havalimanı sondaj ve dolgu çalışmaları sürüyor!

3'üncü Havalimanı'nın toplamda 76.5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek. Havalimanının dolgu ve sondaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Accor, Hilton ve Wyndham otelleri 3. havalimanı bölgesine yatırım yapacak!

İstanbul Birol Keleş Dünyanın önde gelen çevresini markaja otel zincirleri, İstanbul'da yapılacak ve Avrupa'nın en büyüğü olacak 3. havalimanı için Accor, Hilton ve Wyndham, bölgede yatırım yapmak için şimdiden kolları sıvadı.

İstanbul 3. havalimanının uygulama sözleşmesi törenle imzalandı!

Yeni havalimanının uygulama sözleşmesi ve ekleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanı Binali Yıldırım'ın onayının ardından bugün DHMİ Genel Müdürlüğü 'nde törenle imza altına alındı.