28 / 03 / 2024

Rönesans’tan Minsk’te ikinci proje!

 Rönesans’tan Minsk’te ikinci proje!

Rönesans Holding'ten Minsk'te ikinci proje geliyor. Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi’nde 53.sırada yer alan Rönesans Holding, Belarus’taki ikinci projesinin de startını verdi.


Rönesans Holding’in yapımını üstlendiği Türkmenistan’ın Belarus Cumhuriyeti’ndeki Büyükelçiliği’nin temeli 9 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen törenle atıldı. Törene Türkmenistan ve Belarus devlet başkanları katıldı. Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko yeni elçilik binasının Minsk’in mimari görüntüsünü değiştireceğini söyledi. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedow da elçilik binasının iki ülke arasındaki dostluk ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde köprü olacağını ifade etti.


Belarus Cumhuriyeti’nin başkenti Minsk’te yapılan temel atma töreninde Türkmenistan'ı Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedow, Belarus'u Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko temsil etti. Törende Belarus Cumhuriyeti ve Türkmenistan devletlerinin bakanları, diplomatları ile Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Holding yöneticileri hazır bulundu.


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedow, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yeni elçilik binasının hizmete girmesiyle Belarus halkının, Türkmenistan’ın kültürü ve sanatıyla ilgili daha çok bilgi sahibi olacağını söyledi. Berdimuhamedow, “Yeni elçilik binasında iki ülkenin bilim adamları, aydınlarla bir araya gelecekler. İnanıyorum ki bu bina iki ülke arasında sağlam dostluk ve karşılıklı anlayışa dayalı ilişkilerin geliştirilmesinde yeni bir köprü olacaktır. Kapımız dostlarımıza ve ekonomik işbirliğine her zaman açık olacaktır” dedi.



Yeni elçilik binası Minsk’in mimari görüntüsünü değiştirecek


Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko da törendeki konuşmasında, yeni elçilik binasının başkentin mimari görüntüsünü değiştireceğini söyledi. Temeli atılan elçilik binasının Belarus ile Türkmenistan arasında yeni bir dönem başlatacağını ve iki ülke arasındaki kökleri sağlam işbirliğinin önemli bir göstergesi olacağını kaydeden Lukashenko, “Belarus’da Türkmenistan Elçiliği kompleksi projesinin temelini atıyoruz. Bu proje ile güvenli temellere dayanan uzun soluklu işbirliğimizi ve bunu geliştirmek için de ne kadar hevesli olduğumuzu kanıtlamış oluyoruz.


Karşılıklı ekonomik ilişkiler, iç ve dış politikalarda benzer yaklaşımlar ve çalışkan insanlarımız arasındaki iyi ilişkiler iki ülkeyi birbirine bağlıyor. Bilimsel, teknik, insani yardım işbirliği, bölgeler arası gelişmiş coğrafi bağlar Belarus ve Türkmenistan arasındaki ekonomik işbirliğinin temelini oluşturuyor. Bu elçilik binası verimli ve dostluk içeren toplantıların merkezi olacak. İnanıyorum ki yakın gelecekte yeni bir tesisin resmi açılışını da gerçekleştireceğiz. Bu yeni elçilik binası başkent Minsk’in mimari görüntüsünü değiştirecek” diye konuştu.


24 milyon dolarlık proje


Türkmenistan Büyükelçilik kompleksi, Galleria Concept Çok Amaçlı Alışveriş Merkezi ve Otel projesinin ardından Rönesans Holding tarafından Belarus’un başkenti Minsk’te inşa edilecek ikinci proje. Büyükelçilik kompleksi ile Türkmenistan, 1995 yılından bu yana elçiliğinin bulunduğu Belarus’ta yeni ve modern binasıyla temsil edilmeye başlanacak. Yaklaşık 24 milyon Dolar tutarındaki proje, büyükelçilik ve konsolosluk idari binası, konut ve teknik binadan oluşacak. Dış cephesi İtalyan mermeriyle kaplanacak bina, özgün tasarımıyla da dikkat çeken bir proje olacak. 7 bin 300 metrekarelik kapalı alana sahip büyükelçilik kompleksinin, 2016 yılının Şubat ayında hizmet vermeye başlaması planlanıyor.


Rönesans’ın Türkmenistan’da üstlendiği projeler


Rönesans Holding Türkiye ve dünyanın 18 farklı ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak faaliyet gösteriyor. Taahhüt sektöründe Dünyanın ilk 5 şirketi arasına girmeyi hedefleyen Rönesans’ın Türkmenistan’da üstlendiği dev projelerin de katkısıyla, bu hedefe adım adım ilerliyor.


Rönesans’ın Türkmenistan’da üstlendiği başlıca projeler arasında Mary Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası, Ahal Gas to Gasoline (GTG) (Doğalgazdan benzin üretim) Tesisi, Türkmenabad Sülfürik Asit Üretim Fabrikası, Ashgabat’ta hayata geçirilen Detsky Mir Alışveriş Merkezi, Türkmenistan Uluslararası Gaz ve Petrol Üniversitesi ile Demiryolları, Ulaştırma ve Sanayi Bakanlıkları İdari Binaları yer alıyor.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler