29 / 03 / 2024

Ankapark projesini kim yapıyor?

Ankapark projesini kim yapıyor?

Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozorun yer aldığı Ankapark projesini kim yapıyor sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor..


Yılda en az 10 milyon ziyaretçinin gelmesinin planlandığı Ankapark'ta doğal yaşam alanlarıyla Başkentliler doğal yaşama doyacak. 940 bin metrekaresinin doğal yaşam olarak tasarlandığı proje içerisinde 150 bin adet boylu fidan dikilecek. 


1.217 adet oyuncağın yer aldığı Ankapark tamamlandığında sadece Türkiye'nin değil, tüm Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi olma unvanına kavuşacak. Parkın açık alanı 1 milyon 46 bin 600 metrekare, kapalı alanı 16 bin 100 metrekare olarak belirlendi.


Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozorun yer aldığı Ankapark giriş ücretleri sınırsız 50 TL olarak belirlendi. 



Ankapark projesini kim yapıyor?

Ankapark projesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı imzası ile hayata geçiriliyor. Park Ankara Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisi üzerinde konumlandırılıyor.  



Ankapark alanı içinde 5 kilometre ray uzunluğunda bir “kara tren” de yer alacak. Ayrıca projenin giriş kısmında 6 bin 500 araç kapasiteli 278 bin metrekarelik bir otopark alanı tasarlandı. Parkın ulaşımı için 2 tane teleferik bulunacak.


Ankapark projesi, Avrupa'nın en büyük tema parkı olacak. Prjenin öncelikle kapalı alanı açılacak. Mart'ta açılacak olan kapalı alan içerisinde 5 bin metrekarelik Lazer-Tag, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi, 5 bin metrekarelik içinde sinemaları da barındıran dinozor restorantı çadırı yer alıyor. 


Ankapark Ankara projesinin içinde 100 bin metrekarelik  gölet ve dev fıskiye bulunacak. Parkın içinde su temalı eğlence alanlarına ek olarak 10 bin metrekare rafting alanı, 48 metre yüksekliğinde dünyanın en yüksek su temalı eğlence ünitesi yer alacak.



Esra Nur AÇKI / Konuttimes.com