20 / 04 / 2024

Yunanistan'da evsizler için sosyal konut inşa edilecek!

 Yunanistan'da evsizler için sosyal konut inşa edilecek!

Atina 'da yayımlanan Proto Thema gazetesine göre kısa zamanda sosyal konutların yapımı ile ilgili önce Avrupa Birliği sonra da Yunan hükümeti tarafından bir açıklama yapılacak.



Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'da hükümetin sayıları gün geçtikçe artan evsizlerin barınabilmeleri için sosyal konut yapmayı planladığı bildirildi.


Atina'da yayımlanan Proto Thema gazetesi konu ile ilgili haberinde, söz konusu teklifin Troyka heyeti tarafından Yunan hükümetine sunulduğunu belirtti. Haberde, Yeni Demokrasi Partisi (ND) milletvekili Kostas Pupakis'in, kurulması planlanan barınma tesisleri için Avrupa Komisyonundan yardım alma konusunu dolaylı yoldan gündeme getirdiğini kaydetti. Papukis, geçen yıl mayıs ayında mevcut AB fonları ile evsizlere hizmet amaçlı yatırım yapılmasının gerekli olduğunu dile getirmişti.


Gazeteye göre kısa zamanda sosyal konutların yapımı ile ilgili önce Avrupa Birliği sonra da Yunan hükümeti tarafından bir açıklama yapılacak. Özellikle ekonomik krizin patlak verdiği 2009'dan bu yana Yunanistan'da artan işsizlik ve ekonomik darboğaz, evsiz sayısında da artışa neden oluyor. Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) en son yaptığı araştırmada ülkedeki işsizlik oranının yüzde 27 olduğunu ve sürekli artış kaydedildiğini açıklamıştı.


Öte yandan, ''Klimaka '' adlı hayır kuruluşundaki uzmanlar, özellikle başkent Atina'da metro istasyonları, otobüs durakları, bankamatik kabinleri, sokakların korunaklı köşelerinde çoğu kez üstlerine serecek eski bir battaniye bile olmadan yaşamlarını sürdüren evsizlerin sayısının ülke çapında şu an için yaklaşık 20 bin olduğunu belirtiyor. 


Uzmanlar, krizden önce çoğunluğunu uyuşturucu bağımlılarının oluşturduğu ülkede evsizler grubunda artık işini kaybetmiş ve ev kirasını ödeyemeyen vatandaşların da yer aldığına dikkati çekiyor.


AA