28 / 03 / 2024

Yeşil Yıldız Projesi bilgilendirme toplantısı İzmir Fuar Anemon Otel'de gerçekleştirildi!

 Yeşil Yıldız Projesi bilgilendirme toplantısı İzmir Fuar Anemon Otel'de gerçekleştirildi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ile ortaklaşa yürüttüğü Yeşil Yıldız Projesi bilgilendirme toplantısı İzmir Fuar Anemon Otel'de gerçekleştirildi...



Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ile ortaklaşa yürüttüğü Yeşil Yıldız Projesi bilgilendirme toplantısı İzmir Fuar Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Sektör temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Çevre odaklı çalışmalarımızla sektörü yeşillendiriyoruz. Yeşile dönmemiz aynı zamanda İzmir'i diğer yarıştığı tıırizın merkezlerinden farklı bir ürün ile öne sürmemiz, alternatif bir turizm çeşitliliği yaratmamız anlamına geliyor. Yeşil Yıldız belgesi bu bakımdan tesisler içiıı son derece önemli" dedi. Toplantıda Kültür ve Turizmi Bakanlığı Baş Kontrolörleri İsmail Aksel ve Orhan Gazi Karaca tarafından, otellerdeki sınıflandırma çalışmaları ve yeşil yıldızın oteller için önemi hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. AKTOB Araştırma Birimi Yöneticisi Erol Karabulut ve AKTOB Eğitim Koordinatörü Abdullah Durmuş'un da katıldığı toplantıya ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da telgraf göndererek desteğini sundu. 


"YEŞİL YILDIZ BELGESİ ALINMALI" 


Yeşil Yıldız Projesi kapsamında eğitim çalışmasını içeren toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan ETİK Başkanı ve TİJROFED Başkan Yardımcısı Mehmet işler, "Yeşil yıldız. Kültür ve Turizm Bakaıılığı'ııın Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri projesi ve sürdürülebilir turizm kapsamında, çevreye duyarlı konaklama tesislerinin sınıflandırılmasına ve belgelendirilmesine ilişkin esasları düzenlemek amacıyla tesislere verilen bir çevre etiketi uygulamasıdır. Bugünkü sunumlarda da hem sınıflandırma ve nitelikler yönetmeliği hem de yeşil yıldız yönetmelikleri kontrolden geçirildi. 

Bakanlıktan alman Turizm İşletmesi Belgesi sahibi tesisler, yeşil yıldız belgesi alabilirler. Çevreyi korumak, çevre bilincinin geliştirilmesi, su ve enerji sarfiyatını minimize etmek ve tesis çalışanlarının bilinçlenmelerini sağlamak için yeşil yıldız belgesi alınmalıdır" dedi. 


FARKLI BİR DESTİNASYON 


İzmir'in çevreye duyarlı turistik tesislerle yeni bir turizm çeşitliliği ile farklı bir destinasyon bölgesi yaratmak zorunda olduğunu söyleyen İşler. "ETİK sektörün tek turizm çatı örgütü olarak, bu konuya göstermiş olduğu duyarlılık ile Avrupalı tur operatörlerinin de dikkatini çekmeyi başarıyor. 


Ege de Bugün 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri