29 / 03 / 2024

Vodafone Arena stadı Ocak 2015'te tamamlanacak!

Vodafone Arena stadı Ocak 2015'te tamamlanacak!

Beşiktaşlıların da en çok merak ettiği konu olan "Yeni statta ne zaman maç oynanacak?" Beşiktaş İnşaat AŞ Genel Müdürü İhsan Coşkun anlattı. Coşkun, çatı inşaatını da gerçekleşirse stadın Ocak 2015'te tamamlanacağını söyledi....




Beşiktaşlıların da en çok merak ettiği konu olan "Yeni statta ne zaman maç oynanacak?" Beşiktaş İnşaat AŞ Genel Müdürü İhsan Coşkun anlattı. Coşkun, çatı inşaatını da gerçekleşirse stadın Ocak 2015'te tamamlanacağını söyledi....


29 Mayıs 2014, Perşembe / 07:53İhsan Coşkun: Vodafone Arena stadı Ocak 2015'te tamamlanacak!




    

Kategori: Genel


Beşiktaş İnşaat AŞ Genel Müdürü İhsan Coşkun anlattı. Coşkun, çatı inşaatını da gerçekleşirse stadın Ocak 2015'te tamamlanacağını söyledi.


Coşkun'un açıklamalarından öne çıkanı, hemen tüm Beşiktaşlıların da en çok merak ettiği konu olan "Yeni statta ne zaman maç oynanacak?" sorusu üzerine oldu.


Başkan Fikret Orman'ın 30 Ağustos şeklinde sadece temmenni sunduğu tarih için, Coşkun daha net konuştu. İhsan Coşkun, çatı inşaatının ertelenmemesi halinde, Vodafone Arena'da en erken gelecek sezonun ikinci yarısı, yani Ocak 2015'te maç oynanabileceğini söyledi. Çatı inşaatının ertelenmesi durumunda ise bu tarih bir kaç ay geriye çekilebilecek. Ancak bu sefer de stat zemininin iki kez baştan yapılması gerekecek. Çünkü çatı montajı için 800 tonluk vinçlerin saha içine girmesi şart. Bu da yeşil çimlerin yok olması ve mecburen yeniden yapılması anlamına geliyor.


Beşiktaş İnşaat AŞ Genel Müdürü İhsan Coşkun'un verdiği bilgiler içinde dikkat çeken bir diğeri de maliyetti. Şu ana kadar 32 milyon dolar harcandığını belirten Coşkun, ön görüsüne göre stadın 103 milyon dolara mal olacağını belirtti.


İşte, projenin en yetkili isminin ağzından gelinen son nokta:


"Çalışmalar başladığından beri ben ve ekibin burada yatıp, burada kalkıyoruz. Başkanımızın söz verdiği gibi camiamıza kazandırmak için canla başla çalışıyoruz"


"1 senede 700.000 metreküp hafriyat atıldı. Yaklaşık 70 bin kamyona denk geliyor."


"Eski adıyla numaralı tribün, yeni adıyla B Blok olan yerde sıkıntımız çok sert bir kayaya rastlamamız oldu. Kazıkları istediğimiz seviyeye indiremedik ve değişik bir teknikle yapmaya başladık. Bu yüzden diğerlerinden biraz daha geç tamamlanacak."


"Eski adıyla yeni açık, yeni adıyla C Blok'ta 3'te 1'lik bölümü süratle sürüyor. O bölgede çok az hafriyat işi kaldı."


"Eski adıyla kapalı, yeni adıyla D Blok'un erken bitmesi bir şey ifade etmez. Biz herşeyi paralel devam ettirmek durumundayız."


"Şu anda gördüğünüz prefabrik tribün imalatının ihalesini Mart'ta yaptık. Orada bütün tribünlerin prefabrik basamakları, korkuluklar dışarıda üretilmekte, burada yerine monte edilmekte. Orada çok hassas ölçülerle iş yapılıyor. 2 milimetre bile şaşmaması lazım.


"D Blok'ta pazartesiden itibaren ince işlere başlıyoruz. Bir kaç hafta içinde locaları, otoparkları göreceksiniz"


"Burada ana müteahhit biziz, işleri taşeronlara veriyoruz. Burada pek çok şirket aynı anda çalışıyor ama bugün burada vardiyalarla birlikte yaklaşık 438 işçi çalışıyor. Ama bu rakam hergün değişiyor. Bu sayınını 1 ay içinde 1000'e yaklaşacağını tahmin ediyorum."


"İnşaat programa uyuyor, hiçbir aksama yok"


"1 yılda 32 milyon dolar harcandı. Bu paranın hepsi Beşiktaş'ın kendi bütçesinden çıktı. Hiçbir yerden katkı alınmadı. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Stadın bitiş maliyeti konusunda ön görüm 103 milyon dolardı. Şu anda da hesaplanda bir değişim yok. Tabii ki hafriyat bitip inşaat yükseldikçte maliyet artacak. Şu anki 32 milyon dolar 103 milyon doları bulacak"


"Sırf çatının maliyeti 17 milyon euro olacak. çatının üzerinin kaplanması da buna dahil. Çatınını içine yapılacak aydınlatma, yürüme yolları, ses sistemleri gibi şeyler ise bu fiyata dahil değil."


"Başkanımızın söylediği 30 Ağustos tarihi olmayabilir ama çok da sarkmayacaktır. İşi son olarak kontrol eden kısım çatıdır. Birçok malzemesi yurtdışında imal edilecek. Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir sistem. Çatının üzerinde 2400 ton çelik olacak. Bunların hepsi çelik halatlarla gerilerek yapılacak. Bunlar da sahanın içinde 84 noktayla dikilen kolonlara bağlanacak. Tüm bu işler vinçlerle yapılacak ve vinçler sahanın içine girecek. Her parça yaklaşık 23 ton ağırlığında olacak."


"Zeminin düzenlenmesi, çim sahanın yapılması ancak ki çatı montajı bittikten sonra başlayabilir. Başkanımız bir ara çatı olmadan maç oynatmayı düşündü ama uluslararası standartlara göre problem çıkar. Çatı olmazsa aydınlatmada büyük sıkıntı çekeriz. DEğişiklik yapmak zorunda kalırız. Ayrıca sahayı iki kez yapmak zorunda kalırız. Ekstra maliyetler çıkar. Ama tabii ki ne kaybederiz ne kazanırız buna yönetim bakıp karar verecek. İki defa çim yaparım, önce çatısız oynarım düşüncesi de olabilir. Ya da çatıdan sonra oynarım düşüncesi olabilir, buna yönetim karar verir."


"Biz stadın, çatısız, kaba halini en geç eylül sonu bitirip, çatıya başlayacak hale geleceğiz. Çatının montajı 3 ay sürüyor. Çatının üzerinin montajı da 2 ay sürüyor. Üstünün montjaı dışarıdan yapılabilir ama çatının montajının sahanın içinden yapılması şart."


"Stat kapasitesinde değişiklik yok, 41.903"


"Beşiktaş en kötü şartlarda ligin ikinci yarısını burada oynar" 



Sabah Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler