24 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk ekolojik evini Steelife üretti!

 Türkiye'nin ilk ekolojik evini Steelife üretti!

Steelife, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çevreci yapıların önemine vurgu yaptı. Üretimlerinin tamamını geri dönüşümlü malzemeler kullanarak gerçekleştiren Steelife, Türkiye’nin hafif çelik sistem ile üretilen ilk Ekolojik Ev’ini de hayata geçirdi.


Çelik yapı markası Steelife, 5 Haziran Diinya Çevre Günü'nde çevreci yapıların önemine vurgu yaptı. 

Üretimlerinin tamamını geri dönüşümlü malzemeler kullanarak gerçekleştiren Steelife, Türkiye'nin hafif çelik sistem ile üretilen ilk 'Ekolojik Ev'ini de hayata geçirdi. Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, çevreci çelik yapı sisteminin, esnekliği ve hafifliği ile depreme karşı da güvenli olduğunu söyledi. 


ENERJİDEN TASARRUF 

Ekolojik Ev'in kendi enerjisini kendisi ürettiğini belirten Aydın, "Enerjide dışa bağımlı ülkemizde, bu tür binaların artması hem sağlığımız ve çevremiz, hem de ülke ekonomimiz açısından çok önem taşıyor" dedi. Öte yandan çelik yapı sistemi depreme karşı da oldukça güvenli bir yapı sistemi. Son yaşanan depremler sağlam binaların önemini ve kentsel dönüşümün lıızla tamamlanması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Aydın, hafif çelik yapının esnekliği ve hafifliği sayesinde depreme karşı da güvenli bir yapı sistemi olduğuna dikkat çekti.



Akşam