29 / 03 / 2024

Torku Arena, dünyanın en iyileri arasında ilk 5'te!

 Torku Arena, dünyanın en iyileri arasında ilk 5'te!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Torku Arena, Stadiony.net ve StadiumDB.com siteleri tarafından uluslararası düzeyde her yıl düzenlenen Yılın En İyi Stadyumları Yarışması'nda ilk 5'e girdi.


Yaklaşık 2 yılda tamamlanan, futbol topu şeklindeki Konya Büyükşehir Torku Arena, 63 milyon 46 bin dolarlık inşaat maliyeti ile yarışmaya layık görülen 32 stadyum arasında maliyeti en düşük olanlar arasında yer aldı.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Stadiony.net ve StadiumDB.com siteleri tarafından uluslararası düzeyde her yıl düzenlenen yarışmaya bu yıl Türkiye’den aday gösterilen iki stadyumdan birinin Büyükşehir Torku Arena olduğunu belirtti.


Yeşil-beyaz renkte, 42 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip futbol şeklindeki stadyumun estetik ve özgün tasarımı, etkileyici ambiyansı, modern özellikleri ile dünyada iz bırakacağını ifade eden Akyürek, eserin Türk sporu için büyük önem taşıdığını aktardı.


Akyürek, 20 ülkeden 32 stadyumun yarıştığı 2014 Yılının En İyi Stadyumları Yarışması'nda oylamanın mimarlar özel jürisi ve halk tarafından yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"Oylamada 72 bin 474 puan alan Konya Büyükşehir Torku Arena, dünyanın en iyi 5’inci stadyumu seçildi. Bu, hem Konya hem de Türkiye için önemli bir başarı. Stadyumun yapılmasında emeği geçen herkese ve her maçta stadyumu dolduran tüm taraftarlara teşekkür ederiz."


AA