02 / 05 / 2024

Temsa İş Makinaları'nın hedefi 1 milyar TL ciro!

Temsa İş Makinaları'nın hedefi 1 milyar TL ciro!

Sabancı ve Marubeni Gruplarına ait iştirakler, Temsa İş Makinaları’nda yüzde 51- yüzde 49 hisse ortaklığına girdi. Japon- Türk ortaklığına dönüşen Temsa İş Makinaları ciroyu ikiye katlamayı hedefliyor


Temsa İş Makinaları, yeni ortaklık yapısı ile ciroyu ikiye katlayıp 1 milyar TL’ye ulaşmayı hedefl iyor. Sabancı ve Marubeni Gruplarına ait iştirakler, Temsa İş Makinaları’nda yüzde 51- yüzde 49 hisse ortaklığına girdi. Temsa İş Makinaları, çoğunluk hissesi Sabancı Holding iştiraki olan Temsa Global’e ait olmak üzere, Japon Marubeni Grubu ile ortaklık oluşturarak yoluna devam edecek.Her iki grubun üst düzey yöneticilerinin katıldığı bir basın toplantısıyla, Temsa İş Makinaları’nın hisse yapısındaki değişiklikler medya mensupları ile paylaşıldı. 


Sürdürülebilir büyüme... 


Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun ortaklığa ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Geçen yıl Mart ayı sonu itibariyle Temsa İş Makinaları, Temsa Global bünyesinden ayrılarak yeniden yapılandırılmıştı. Şimdi de yapılandırmanın ikinci adımı olarak, 65 ülkede birçok alanda faaliyet gösteren ve iş makinaları sektöründe uluslararası distribütörlükleri olan Marubeni ile ortaklık gerçekleştirildi. Ortaklıkla sürdürülebilir büyümeye imza atacağız.” 


Marubeni Grubu İş Makinaları Departmanı Genel Müdürü Jiro Itai de, “Marubeni 1980’lerden beri Komatsu marka iş makinalarını Türkiye’ye ihraç ediyor. Bu ortaklık ile Temsa İş Makinaları’na daha fazla değer katacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu. 


Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Cevdet Alemdar ise bu ortaklığın şirkete ve Türkiye’ye kattığı değeri şu sözlerle açıkladı: “Temsa olarak 30 yılı aşkın süredir Komatsu markasının distribütörlüğünü yapmaktayız. Bu ortaklık ile Marubeni’nin dünyadaki diğer iş makinaları distribütörlükleri ile aynı ağ içine katılarak, uluslararası ticaret fırsatlarımızı daha iyi değerlendirebileceğiz. Ayrıca şirketimiz Teknik Merkezler ile satış sonrası hizmetlerde büyümeye devam edecek.”


"Fark yaratacağız"


Ortaklığı değerlendiren Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, “Sabancı ve Marubeni’nin ortak yönü, uzmanlığı ve rekabet avantajı olan işlere yatırım yaparak sürdürülebilir büyümek. Bu odakla, birlikte İş Makinaları pazarında fark yaratacağız” dedi. Marubeni Grubu İş Makinaları Departmanı Genel Müdürü Itai ise Türkiye iş makinaları sektörünün yüksek potansiyeline önem verdiklerini söyledi.



Dünya