22 / 11 / 2024

Tatlıses Çiğköfte, Hollanda ve Almanya’da 20 şube açacak!

Tatlıses Çiğköfte, Hollanda ve Almanya’da 20 şube açacak!

Tatlıses Gıda Genel Müdürü Elif Attepe Tatlıses Gıda’daki gelişmeleri anlattı. Attepe, "Tatlıses Çiğköfte, Almanya ve Hollanda’da 20 şube açmak için anlaştı. Marka, Türkiye’de ise 20 kentte lahmacun restoranları açmak" dedi



Türkiye’de İbrahim Tatlıses denince akıllara ilk olarak muhteşem sesli sanatçımız geliyor. Ardından çiğköfte ve lahmacun. Daha önce Sarı-Yeşil markasıyla lahmacun zinciri kuran, ancak bayilerinin standardı tutturamadığını görünce 28 mağazayı bir gecede kapatan Tatlıses, üç yıl önce girdiği çiğköfte zincirinde 216 şubeye ulaşarak, başarılı olduktan sonra bu alanda büyüme kararı aldı. Lahmacun konusunda sohbet etmek için Tatlıses Gıda Genel Müdürü, Gıda Mühendisi Elif Attepe 18 milyon TL ciroya sahip Tatlıses Gıda’daki gelişmeleri anlattı. 


Çiğköfte zinciri başarılı olunca Tatlıses Lahmacun markasıyla yeni 40 restoran açılma kararı alındığını söyleyen Attepe, franchise için bugüne kadar 20 sözleşme yapıldığını anlattı. Hollanda ve Almanya’da da 20 şehirde çiğköfte şubeleri bu ay sonunda açılacak. Almanya ve Hollanda’daki şubelerde hem çiğköfte hem lahmacun satılacak. Attepe, Tatlıses’in 8 kebap restoranında ise franchise düşünmediğini ekliyor “Kebap, özel alanı. Kimseye vermez” diyor.


1 lira zehir saçar 39 lira etik değil

ELİF Attepe, İbrahim Tatlıses’in çiğköfte ve lahmacunda reçeteyi kendisinin hazırladığını, TSE standartlarını bile değiştirttiğini ve kalite konusunda sürekli kendisinin denetim yaptığını söylüyor. Çiğ köftede kaliteli isot yani kırmızıbiber bulamadığı için Urfa’da isot fabrikası aldığını ekliyor ve lahmacundaki tartışmalara da şu yorumu yapıyor: “Lahmacunda merpen altı üretim çok fazla... 1 liraya lahmacun satılıyor. Bunun imkanı yok. Kullanılan etin ne olduğu belli değil. Mekanik et adı verilen atıklardan üretilen et ve boya kullanılıyor. Kimi zaman et değil sadece soğan kullanılıyor. Bir lahmacunun maliyeti 3 TL’nin altında olamaz. 39 lira ise etik değil. Maliyet en fazla 7 liradır. Yani tüketici 3 liranın altında 7 liranın üzerindeki fiyatlarla aldatılıyor.



Hürriyet