19 / 04 / 2024

Tat, Moova’yı satın aldı!

Tat, Moova’yı satın aldı!

Moova’yı Tat aldı. Tat, TÜSİAD’ın eski başkanlarından Muharrem Kayhan’ın şirketi Moova Gıda’yı 32.3 milyon liraya aldı. Tat, bu satın almayla peynirde güçlenme planları yapıyor.


Tat Gıda, bir süredir sıkıntıda olan TÜSİAD’ın eski başkanlarından Muharrem Kayhan’ın şirketi Söktaş’ın iştiraklerinden Moova Gıda’yı 32 milyon 271 bin liraya almak için pay alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu. 

 

Büyüme planı var

 

Tat Gıda, özelleştirilen Süt Endüstri Kurumu (SEK) markasıyla süt ve sütlü ürünler üretimi yapıyor. Tat Gıda, Haziran ayında Maret markası ile markaya ait taşınmazları 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda’ya satma kararı almıştı. 

 

Tat Gıda yine Haziran ayında, Harranova Besi ve Tarım Ürünleri’nde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine satışı için hisse devir sözleşmesi imzalamıştı.

 

Söktaş’tan satışla ilgili KAP’a yapılan açıklamada ise Moova Gıda’ya yeni ortaklar alınması, muhtelif stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi için İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.  ile danışmanlık sözleşmesi imzalandığına ve uygun bir teklif olması halinde satışın gerçekleştirilebilmesi için yönetim kuruluna yetki verildiği hatırlatıldı. 

 

1 Temmuz’da netleşti

 

Söktaş’ın açıklamasında şöyle denildi: 

 

“Ayrıca, yönetim kurulumuzun 10/3/2014 tarihli toplantısında ortaklık paylarında spekülatif işlemlere yol açabileceği ihtimaliyle ortaklığımızın ve yatırımcılarımızın meşru çıkarlarının zarar görmemesi bakımından satış işlemi gerçekleşene kadar satış sürecine ilişkin gelişmelerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır. Çeşitli yatırımcılarla yürütülmekte olan görüşmeler sonucunda, Ortaklığımızın 01 Temmuz 2014 tarihli yönetim kurulu kararı çerçevesinde, bağlı ortaklığımız Moova Gıda’da sahip olduğumuz yüzde 99.99 oranındaki hisselerin tamamının, Koç Topluluğu şirketlerinden Tat Gıda’ya satışına ve hisse devir sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.”


Vatan