28 / 03 / 2024

Sinpaş GYO, 8 tane proje yapmaya hazırlanıyor!

 Sinpaş GYO, 8 tane proje yapmaya hazırlanıyor!

Avni Çelik, son aylarda ülke gündeminde yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerle ilgili ilk kez konuştu. Yaşanan olayların inşaat sektöründe kriz yaratmayacağını belirten Çelik, “Gürültü patırtı içinde sükûnetle dolaşıyoruz” dedi.



SİNPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, son aylarda ülke gündeminde yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerle ilgili ilk kez konuştu.


Yaşanan olayların inşaat sektöründe kriz yaratmayacağını belirten Çelik, “Gürültü patırtı içinde sükûnetle dolaşıyoruz” dedi.


GAYRİMENKUL sektörünün önemli kurumlarından Sinpaş Holding’in kaptan köşkünde oturan Avni Çelik ile biraraya geldik. Uzun süren sessizliğini bozan Holding Başkanı Avni Çelik, ülke gündeminde yaşanan olaylara karşı tutumlarını ve yeni yatırım planlarını anlattı. 3 kuşak tüccar olan bir aileden gelen Çelik, baba nasihati dinleyerek şirket yönettiğini söyledi ve ekledi: “Babam bize gürültü patırtı içinde sükunetle dolaşın derdi. Biz de öyle yapıyoruz. Sağımıza solumuza değil, işimize bakıyoruz.”


AVRUPA’YA AÇILDI


Ülkedeki belirsizlik döneminde hiçbir zaman frene basmayı düşünmediklerini belirten Çelik, önümüzdeki 3 yıl için Ferrari hızıyla yola çıktıklarını ifade etti. Türkiye yatırımları yanında bu yıl Avrupa’ya açılacaklarını belirten Çelik, “Dünya’daki değişime ayak uyduramazsanız hayat size ders veriyor. Bu dersi alanlardan biri de Avrupa’da perakende alanında en iyi şirket Neckermann oldu. İkinci kuşak bu firmayı yönetemedi ve iflas etti. Ticari gayrimenkule odaklanan şirketimiz Servet GYO da Alman firmanın Frankurt’taki merkez üssünü satın aldı” dedi. 245 dönüm alanın şehrin merkezinde olduğuna dikkat çeken Çelik, limana 400 mesafede olduklarını ve bu nedenle lojistik açıdan önemli bir mekan olduğunu dile getirdi. Arsada 312 bin metrekare kapalı alan olduğunu ve buna ilave yapılar planladıklarını söyleyen Çelik, “Türk, Çin, Hindistan ve Kanada’nın ihraç ürünlerini barındırıp, Avrupa içlerine satmasına vesile olacağız. Biz gayrimenkul yatırımcısı olarak ortam sağlayacağız ve kiralama hizmeti vereceğiz. Avrupa’ya ilk adımımız ama uzun vadeli düşünüyoruz” dedi. Çelik, Servet GYO’nun İkitelli’deki İş Modern projesini tamamlayacağını ve Kağıthane’de de bir yatırım yapacağını ifade etti. 


8 PROJE İÇİN YOLA ÇIKTI


Avni Çelik, grup şirketlerinden Sinpaş GYO’nun 8 proje planladığını, bunlardan 6 tanesinin yıl içinde başlayacağını söyledi. 6 projededen 2 milyar 595 milyon ciro hedeflediklerini belirten Çelik, “Ankara’daki İncek Life projemize yeni etaplar gelecek. Ankara’da Çankaya ve Gaziosmanpaşa’da 2 yeni projemiz olacak. İstanbul’da beklenen Bomonti projemizin ve Sancaktepe projemizin lansmanını yakında yaparız. Halkalı’da da Ege konsepti ile Ege Yakası projesi inşa edeceğiz” dedi. Ümraniye’ye bağlı Çakmaklı projesi ve Marmaris projesi üzerinde çalışacaklarını ve önümüzdeki yıl netleşeceğini belirten Çelik, Marmaris’te yabancı yatırımcılara özel lüks konutlar planladıklarını dile getirdi.


DENİZLİ’YE TERMAL YATIRIM


Çelik, Sinpaş Yapı’nın Denizli’de bir projeye başlayacağını belirtti. Kültürel zenginliği yanında termal açıdan da değerli bir il olan Denizli’nin bugüne kadar hak ettiği değeri bulmadığını belirten Çelik, Pamukkale ve Sarayköy arasında kalan bölgede inşa edecekleri projede termal bir tesise yer vereceklerini söyledi. Ankara’daki Altınoran projelerinin devam ettiğini belirten Çelik, Sancaktepe’de yeni bir projeye de başlayacağını kaydetti.


Emeklilik için gün sayıyor


AVNİ Çelik, 2017’de aktif iş yaşamını sona erdirmek istediğini açıkladı. Şirkette kadroların oturduğunu belirten Çelik, “Mezarlıkların önünden geçerken orada yatan arkadaşlarım aklıma geliyor. Ben olmazsam bu işler olmaz derlerdi. Şimdi onlar yok ama işler daha iyi gidiyor” dedi.



700 bin konut şart


Türkiye’deki genç nüfusa ve kentleşme oranına dikkat çeken Çelik, yılda 700 bin konut üretilmesi gerektiğini dile getirdi. Ülke genelinde yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerden inşaat sektörünün büyük oranda etkilenmeyeceğini belirten Çelik, “Ufak tefek karmaşa ülkeye zarar vermez. İnşaat sektörü iyi bir gelişim gösterdi. Kamu da inşaat sektörünü destekliyor” dedi.


Dur dediğim zaman dururlar


AVNİ Çelik’in yeğenleri olan Ahmet Çelik ve Ömer Faruk Çelik, 25 yıl şirket bünyesinde görev aldı. Geçen yılın son ayında Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik görevinden ayrıldı ve kendi şirketini kurdu. Yeğenlerine büyük emek verdiğini belirten Avni Çelik, “Faruk kurduğu şirketle bağımsız ve daha hızlı büyüyebilir. Bu kendi gelişim için de Çelik ailesi için de önemli. Aile olarak bir kol daha kazandık. Ama tüm yeğenlerim benim emir ve komutan altındalar. Dur dediğim yerde duru, git dediğim yerde giderler. Bu onların saygısından kaynaklanıyor. Ben daima onları kurur, kolar ve severim” dedi. Ömer Faruk Çelik’e bir veda gecesi düzenlediklerini söyleyen Avni Çelik, “Gecede yaptığım konuşmada tüm yöneticilerime Ömer Faruk Çelik ne isterse bana sormadan uygulayın dedim” diye konuştu. Amca Çelik’in diğer yeğeni Ahmet Çelik ise Sinpaş Yapı Genel Müdürü olarak görevine devam ediyor.



Yeni müdür belli oldu


GRUP şirketlerinden Eviya Gayrimenkul’ü Sinpaş GYO bünyesine kattıklarını hatırlatan  Çelik, “Eviya’nın Genel Müdürü Seba Gacemer’i de Sinpaş GYO Genel Müdürü olarak atadık. 23 yıldır bizimle çalışan Seba bu görevi layıkıyla yapacaktır” dedi.


 


Hürriyet/ Gülistan Alagöz





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri