12 / 05 / 2024

Rusya Ukrayna savaşı kripto para savaşına mı dönüşüyor?

Rusya Ukrayna savaşı kripto para savaşına mı dönüşüyor?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya Ukrayna savaşı kripto para savaşına mı dönüşüyor? İşte detaylar...


Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra söz konusu konuyla ilgili olarak Batı'dan pek çok yaptırım geldi. Yaşanan gelişmelere göre, TikTok, Facebook, Twitter, Microsoft hatta Reddit bile Rusya'ya yönelik bazı yaptırımlar uyguladı. Teknolojiokucom'un aktardığına göre, konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelerden sonra Ukrayna Binance'den Rusya'ya yönelik işlemleri kapatmasını talep etmiş fakat Binance konuyla ilgili olarak olumsuz bir dönüş yapmıştı. 


Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı açmasıyla birlikte gündemden düşmeyen kripto paralarda da bir savaş başladı denebilir.


Rusya Ukrayna savaşı kripto para savaşına mı dönüşüyor?


Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Binance'in kurucusu ve yöneticisi Changpeng Zhao "Pek çok Rus savaşı desteklemiyor" şeklinde konuşmuştu.


Binance'in kurucusu ve yöneticisi Changpeng Zhao tarafından yapılan açıklamada sonra Financial Times konuyla ilgili olarak bir rapor yayınladı. Rusya-Ukrayna savaşı başladığından beri Rus rublesi ile kripto para satın alma satma işlemlerinin iki kat arttığı ve günlük 59 milyon doları geçtiği açıklandı.


Rusya Ukrayna savaşı kripto para savaşına mı dönüşüyor?


Söz konusu Rusya-Ukrayna savaşı "ilk kripto savaşı" olarak adlandırılabilir. Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Binance CEO'su Changpeng Zhao durumu şu şekilde özetledi: "Biz hiçbir halka karşı değiliz. Rus siyasetçiler ile sıradan Rus vatandaşlarını aynı şekilde değerlendiremeyiz. Pek çok Rus savaşa karşı çıkıyor. Biz endüstriyi kontrol etmiyoruz. Ben kendi yaptırım listemi yayınlarsam, siz kendi yaptırım listenizi yayınlarsanız ne olur? Kimse bunu umursamaz. Sadece kullanıcıların daha küçük platformlara yönelmesine yol açarsınız." 


Rusya Ukrayna savaşı Euro'yu vurdu!