Bolu’nun turizm yatak kapasitesini tek kalemde ikiye katlayacak 7 bin kişilik termal “tatil kasabası” inşa ediliyor. NARVEN İcra Kurulu Başkanı, "Satış yapmadan projeyi tamamlayabilecek güçteyiz" dedi.
Türkiye’nin sayılı, Karadeniz’in ise şimdiye kadar yapılmış en büyük turizm yatırımında inşaata başlandı. Adını bölgede bulunan bir meşe türünden alan NARVEN “tatil kasabası” bünyesinde otel, sağlık tesisi ve çok sayıda villa tipi devre tatil tesisiyle 400 dönüm alanda kuruluyor. İnşaatın başlamasının ardından projeyi ilk kez DÜNYA’ya tanıtan NARVEN İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız ve Genel Müdür Bülent Özmen, Bolu’da orman kıyısında kurulan tesislerin, Karadeniz’de yıllardır yokluğu hissedilen bir turizm tesisi olduğunu ve planlamasıyla güney illerinde kurulan tatil köylerinin ötesinde “tatil kasabası” kimliğini taşıdığını vurguladı.
Bolu’nun ikinci büyük kasabası olacak
DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan NARVEN İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, Türkiye’de en üst düzey turizm yapılanmasının “tatil köyü” olarak ortaya çıktığını ancak projelerinin toplam 7 bin kişilik yaşayan bir nüfusa ulaşacağını belirtti. Proje tasarımında profesyonel işletmecilerle mimarların birlikte çalıştığını kaydeden Halit Yıldız, bu nedenle işlevselliğin tam olarak gerçekleşmesini hedeflediklerini, günlük olarak gelen otel-kongre ziyaretçileri ile devretatil satın almış kişilerin birbiriyle en az düzeyde etkileşim içinde olmasının düşünüldüğünü kaydetti.
Devremülk ya da devre tatil sistemindeki standartları aştıklarını ve bu nedenle “Devresidans” kelimesini kullandıklarını belirten Yıldız, NARVEN’in bir ilk olacağını ve markanın Türkiye’de 6 ayrı bölgede termal turizm merkezleri kurmayı planladığını anlattı. NARVEN Bolu’nun ilk olması nedeniyle en önemli çıkışı sağlayacağını belirten Yıldız, “Yatırımcı grubumuz güçlü. Devremülk ya da devre tatil aynı zamanda bir finansman modeli. Yatırımcılarımız bütün riskleri hesapladı ve satış yapmadan dahi projeyi tamamlayabilecek bir güce sahip. Bu nedenle inşaatımıza etap etap başladık ve şu anda 30 milyon dolarlık inşaatı yapmış durumdayız” dedi. Yıldız, NARVEN’in yatırımcı grubunun Erpiliç, Çarıkçı, Nalçacılar, GLS Lojistik ve Rehber müşavirlikten oluştuğunu kaydetti.
NARVEN’in, termal turizm merkezli, insanların en rahat edeceği biçimde hem devre tatil, hem de otel-residans, kongre turizmi için planlandığını, insanların her türlü termal imkan yanında, çocuklar için, evcil hayvanları için konforun dahi planlandığını belirten Yıldız, ayrıca, tesis içinde tam ölçülerde futbol sahası, otel, kongre merkezi, go-kart dahil eğlence merkezi ve dal merkezi sınıfında sağlık tesisi olacağını kaydetti.
Halit Yıldız, NARVEN’in 5 yıldız seviyesinde toplam 7 bin 50 yataklık bir proje olduğunu hatırlatarak, yıldızsız ve tek yıldızlı dahil bütün Bolu yatak kapasitesinin şu anda 7 bin 500 olduğunu belirtti.
Yıllık 250-300 bin dolayında ziyaretçi planladıklarını kaydeden Yıldız, Bolu’nun mevcut ziyaretçi sayısının 350 bin olduğunu hatırlatarak, “Nereden bakarsanız bakın Bolu turizmini ikiye katlamış oluyoruz” dedi. Tesislerin tamamında 800 kişinin çalışacağını belirten Yıldız, Bolu’ya doğrudan katkının yıllık 100 milyon TL’nin üzerine çıkacağını hesapladıklarını anlattı.
Yıldız, NARVEN’in, tatil kasabası yanında, sağlık, organik gıda ve otelcilik konusunda marka olacağını belirttti.
'Bolu, Turizm Koruma Alanı ilan edilsin'
Halit Yıldız, Bolu’nun turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için yapılacak yatırımların teşvik edilmesinin öneminin altını çizdi. Yıldız, tavukçuluk, eğitim ve turizm yatırımları ile yüksek çevre imkanları nedeniyle Bolu’nun teşviklerde ikinci bölgede yer aldığını belirtti. Yıldız, bölgenin Turizm Koruma Alanı ilan edilmesi halinde ise turizm yatırımlarının beşinci bölge teşviklerinden yararlanabileceğini belirtti. Yıldız, "Bolu'nun Turizm Koruma Alanı olması için talebimizi ilgili bakanlara ilettik" dedi.
Dünya