25 / 04 / 2024

MÜSİAD Afrika'da ofis açtı!

MÜSİAD Afrika'da ofis açtı!

Türkiye’nin en güçlü ve en yaygın STK’sı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), “Ticaret Diplomasisi” vizyonuyla yurt dışı ağını genişletmeye devam ediyor.


Dünyanın her noktasına ulaşmayı hedefleyen MÜSİAD, şube ve temsilci sayısını artırmak için atağa geçti. 100 ülkede teşkilatlanma hedefi ile yola çıkan MÜSİAD, Afrika'da yeni ofis açtı.


Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, dünyanın her noktasına ulaşmayı hedefleyen MÜSİAD, şube ve temsilci sayısını artırmaya ve iş birliği anlaşmaları imzalamaya devam ediyor. 


Yılsonuna kadar 100 ülkede teşkilatlanmayı hedeflendiren MÜSİAD, Afrika'da yeni ofis açtı. Tanzanya’daki temsilcilik açılışını gerçekleştiren MÜSİAD, bu açılış ile 81 ülkede 211 nokta temsil noktasına ulaştı.


Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, MÜSİAD’ın Afrika’ya yönelik çalışmalarını değerlendirdi. Tanzanya’nın Türkiye’nin Afrika ile olan ticari ilişkilerinde çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Uyar, ülkemiz için Afrika’da çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.


Afrika’nın önemli bir pazar haline geleceğini ifade eden Uyar, “Afrika Kıtası’nda bulunan 54 ülkede, toplam 1,3 milyar insan yaşıyor. Yani, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 17’si, bu kıtada bulunuyor. 2050 yılında kıta nüfusunun 4,4 milyar olacağı ve dünya nüfusunun %37’sinin bu kıtada yasayacağı öngörülüyor. MÜSİAD olarak bizler bu amaçla Afrika’yı önceliğimiz olarak belirledik ve 2018 yılını “Afrika Yılı” ilan ettik. Tanzanya temsilciliği ile Afrika’da 13. noktamıza ulaştık  Yıl sonunda, toplam 30 Afrika ülkesinde teşkilatlanmayı hedefliyoruz. 2018’in sonunda tüm dünyada en az 100 ülkede hizmet veriyor olacağız” dedi.