29 / 04 / 2024

Muğla Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu yeni sahibini bekliyor!

 Muğla Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu yeni sahibini bekliyor!

21 yıldır yalnız başına duruyor. Özal'dan sonra kimsenin uğramadığı 'Yazlık Konut' 12'nci cumhurbaşkanının yolunu gözlüyor... Gökova Okluk Koyu'ndaki köşk, pek çok yabancı devlet adamını ağırlamıştı...



Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan sonra adeta yalnızlığa terk edilen Muğla Gökova Körfezi'ndeki 'Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu' yeni sahibini bekliyor... Okluk Koyu'nda Özal'ın isteğiyle 1989'da yaptırılan Köşk, dönemin BM Genel Sekreteri Perez de Cuellar, Yunanistan Başbakanı Konstantin Mitçotakis, İsveç, İtalya ve Rusya başbakanları, Norveç ve Britanya dışişleri bakanları, Suudi Arabistan Kralı’nın kardeşi ve pek çok devlet adamını ağırladı. 


GÜL DE ADIMINI ATMADI 


8'inci Cumhurbaşkanı Özal, 1993'te hayatını kaybedince konut, adeta yalnızlığa büründü. Ne Süleyman Demirel ne Ahmet Necdet Sezer ne de 28 Ağustos'ta görev süresi dolacak olan Abdullah Gül Yazlık Konut'a uğradı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın adaylıklarının kesinleşmesinin ardından konukevi de 12'nci cumhurbaşkanının yolunu gözlemeye başladı. 


KALE GİBİ KORUNUYOR


230 metrekarelik Köşk yıllardır 17 er ve üç de rütbeli askerin oluşturduğu Okluk Muhafız Takım Komutanlığı tarafından 24 saat koruma altında tutuluyor.


Mustafa İnci/ Akşam