28 / 03 / 2024

Merkez Bankasının faiz indirimi reel sektörü olumlu etkileyecek!

 Merkez Bankasının faiz indirimi reel sektörü olumlu etkileyecek!

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun politika faizini yüzde 9,57’den yüzde 8,75’e indirmesinin reel sektör adına çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi...


Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun politika faizini yüzde 9,57’den yüzde 8,75’e indirmesinin reel sektör adına çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Bezci, “Faiz indiriminin devam etmesini bekliyoruz” dedi. 


Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin küresel ekonominin krizde olduğu yıllarda bile istikrarını koruyarak büyüme kaydettiğini hatırlattı ve istikrarın ekonominin her alanında sürmesi için tüm kesimlerin çaba harcaması gerektiğini kaydetti. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirerek politika faizlerini düşürdüğünü kaydeden Bezci, “Faizlerin düşmesiyle, piyasalar güven tazeledi. Yatırım ve üretim için çaba harcayan reel sektör de rahatladı” dedi. 


Dünya Bankası’nın Türkiye’nin 2014 yılı büyüme tahminlerini yukarı yönde revize etmesinin de çok olumlu bulduklarını bildiren Bezci, “Son dönemde Türkiye’nin jeopolitik riskinde artış gözükse de bunun kalıcı olmamasını diliyoruz. Ayrıca faiz indirimi bizleri enflasyon konusunda da umutlandırdı. Reel kur olarak ihracatçıların desteklenmesi, enflasyon seviyesiyle de üreticilerimizin dış pazarlarda rekabet güçlerinin korunması önemlidir” diye konuştu.