28 / 04 / 2024

Mayıs'ta 10 bin konut satışa sunulacak!

 Mayıs'ta 10 bin konut satışa sunulacak!

Mevsimsel durgunluğun sona erdiği nisan ayının ardından mayısta da sektör tam gaz yatırıma devam ediyor. Yeni projelere start veren firmalar, toplamda 10 bin konutu satışa sunacak...



Mevsimsel durgunluğun sona erdiği nisan ayının ardından mayısta da sektör tam gaz yatırıma devam ediyor. Yeni projelere start veren firmalar, toplamda 10 bin konutu satışa sunacak.



Seçim ve mevsimsel durgunluğun hemen ardından satış sezonunu açan konut sektörü yatırım atağına devam ediyor. Nisan ayının gelmesiyle birlikte yeni projelerine start vermeye başlayan inşaat şirketleri geçen ay 18 projede yaklaşık 18 bin konut satışa sundu. Nisan ayına lansmanlarını yetiştiremeyen firmalar bu ay projelerini satışa çıkaracak. Ataköy'den, Büyükçekmece'ye Bomonti'den Sancaktepe'ye kadar İstanbul'un değişik lokasyonlarında lansman tarihi belli olan 12 projede yaklaşık 10 bin konut tüketicinin beğenisine sunulacak. 


 Timur Gayrimenkul / Nef Ataköy 22/ Ataköy 

Nef Ataköy 22 projesinde 6 blokta toplam bin 269 konut bulunuyor. Mayıs 2017'de teslimlerin yapılacağı projede satışlar 20 Mayıs'ta başlayacak. 1 ofis, 1 rezidans, 3 konut ve 1 otel blokundan oluşan projede fiyatlar ise 150 bin dolardan başlıyor. 


 Özyurtlar İnşaat / NL ogo / Esenyurt 

Özyurtlar İnşaat'ın NLogo projesinde toplam 2 bin 504 daire ile 59 dükkan yer alıyor. Alanları 40 ila140 metrekare arasında değişen konutların fiyatları 79 binden başlıyor. 


 MFA İnşaat / Ataköy Towers / Ataköy 

Mayısta ön satışların başlayacağı Ataköy Towers'ta toplam 292 konut ve 66 mağaza bulunuyor. Metrekare birim fiyatları ise 4 bin dolardan başlıyor. 


 Bema İnşaat/ Avcılar Projesi 

Bema İnşaat'ın Avcılar projesinde toplam bin 431 konut bulunuyor. Teslimler de 30 ay sonra yapılacak. 


 Sur Yapı / Tem projesi / Gaziosmanpaşa 

Sur Yapı'nın mayıs ayında satışa çıkaracağı TEM projesinde 250 daire ile 10 mağaza bulunuyor. 10 bin 690 metrekare arazi üzerinde yer alan projede 4 konut ve 1 ticari blok bulunuyor. 


 Tepe İnşaat ve Mesa Mesken Ortaklığı/Ankara 

Ankara Yaşamkent'te yükselen Tepe-Mesa Yaşamkent projesi, 885 konuttan oluşuyor. Proje kapsamında 14 blok yer alacak. Bu bloklardan 3'ü yüksek katlı diğerleri az katlı tasarlandı. 


 Kent Kent Vizyon / Kent Palas 3 / Beylikdüzü 

Kent Palas 3 projesi toplamda 200 konuttan oluşuyor. Teslimler ise 15 ay sonra yapılacak. 


 Makro İnşaat ve Akyapı / Seyran Şehir / Başakşehir 

Makro İnşaat ve Akyapı tarafından hayata geçirilen Seyran Şehir projesinde toplam 220 daire yer alıyor. Metrekare birim fiyatı 2 bin 600 TL'den başlıyor, 2 bin 800 TL'ye kadar yükseliyor. Teslimler ise Aralık 2015'te yapılacak. 


 Dumankaya İnşaat / Sancaktepe Projesi 

Dumankaya İnşaat'ın Sancaktepe'de yer alan projesinde ön talep süreci devam ediyor. 3 etaptan oluşan projede satışlar mayısta başlayacak. 60 dönüm arsa alanına sahip olan projede toplam bin 500 daire yer alacak. Az katlı bloklardan oluşan Dumankaya Sancaktepe projesinde yer alan konut seçenekleri stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 şeklinde tasarlandı. 


20 GÜNDE 5 BİN TALEP GELDİ

 Dap Yapı İstanbul Marina / Kartal 

Dap Yapı ve Emlak Konut GYO ortaklığıyla Kartal'da hayata geçirilecek İstanbul Marina 12 Mayıs'ta satışa çıkacak. 5 bloktan oluşan karma projede ofis, cami, hastane, okul, rezidans ve marina yer alacak. 20 günde 5 bin talep toplanan projede teslimler 2016 Ağustos'ta yapılacak. 


 Selimoğlu Group ve Pana Yapı / Brooklyn Park / Fikirtepe 

Selimoğlu Group ve Pana Yapı projesi olan Brooklyn Park, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa ediliyor. Brooklyn Park projesinde 732 konutun teslimleri 2017'de yapılacak. 


 Düzlem Yapı / Papatya Park Residence / Beylikdüzü 

140 konutun yanı sıra sosyal alanların da bulunacağı Papatya Park Residence projesinde teslimler 36 ay sonra gerçekleştirilecek. 


Sabah Gazetesi 





Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome, Yeni konut projeleri