29 / 03 / 2024

Lighttech 2014'e toplam 250 yabancı firma katılacak!

Lighttech 2014'e toplam 250 yabancı firma katılacak!

Altı yıldır aydınlatma sektörünün lider üreticilerini bir araya getiren Lighttech Uluslararası Aydınlatma Avize ve Elektrik Teknolojileri Fuarı, bu yıl alım heyetlerinin kıyasıya rekabet edeceği arena olacak.


Senexpo'nun önümüzdeki hafta düzenleyeceği aydınlatma fuarına yabancılar çıkarma yapacak. 250 firma yatırımı konuşacak


Altı yıldır aydınlatma sektörünün lider üreticilerini bir araya getiren Lighttech Uluslararası Aydınlatma Avize ve Elektrik Teknolojileri Fuarı, bu yıl alım heyetlerinin kıyasıya rekabet edeceği arena olacak. 6-9 Mart tarihleri arasında yapılacak fuara birçok ülkeden alım heyetleri gelecek. Senexpo Başkanı Çetin Şenyurt, "2013 yılında 55 ülkeden 15 bin 923 profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, bu yıl 8.550 metrekare alan üzerinde 1 ve 3'üncü salonlarda gerçekleşecek. 70'i yabancı olmak üzere, 250'ye yakın firmanın katılması beklenen Lighttech 2014, 20 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor" dedi. 


ORTAKLIKLAR OLABİLİR 

İnşaat sektörünün son yıllardaki gelişimiyle birlikte aydınlatma sektörüne duyulan talebin arttığını belirten Şenyurt, "Fuar marka değerini yukarılara taşımak isteyen yatırımcılar için önemli bir fırsat olacak" diye konuştu. Lighttech Fuarı'nın uluslararası platformlarda da kendini kabul ettirdiğini vurgulayan Şenyurt, "Bu yılki fuara Irak'tan 10, Kosova'dan 20, Bulgaristan'dan 15 ve Yunanistan'dan da 10 alım heyeti gelecek. Bu şirketlerin, yerli üreticilerle yatırım anlaşmaları yapma ihtimalleri de var" dedi. 


Sabah