26 / 04 / 2024

KKTC Su Temini Projesi görücüye çıkıyor!

KKTC Su Temini Projesi görücüye çıkıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) denizin 250 metre altından boru hattıyla su götürecek “KKTC Su Temini Projesi” uluslararası alanda vitrine çıkıyor. Proje, 7. Dünya Su Forumu’nda en yenilikçi projelerin yer alacağı yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.


Deniz yüzeyinden 250 metre derinden askıda geçecek ve 80 km uzunluğa sahip olacak boru hattı projesi, 7. Dünya Su forumu kapsamında su alanında en yenilikçi, farklı deneyim ve uygulamaları içeren projelerin yer aldığı "Water Showcase" programında ülkemizi temsil ediyor.


12-17 Nisan 2015 tarihleri arasında Güney Kore'de gerçekleştirilecek olan 7. Dünya Su Forumu kapsamında "Water Showcase" adı altında gerçekleştirilecek yarışma programına katılan projeler arasından forum haftası sırasında, en iyi 9 proje seçilerek ödül alacak. Ayrıca, seçilen bu projeler arasından da en iyi 3 tanesi, “Water Showcase Dünya Finali”nde yerinden oylama ile seçilecek ve bu seçilen üç proje kapanış merasiminde tekrar tanıtılacak.


KKTC Su Temini Projesi görücüye çıkıyor!


“Deniz Geçişi” ünitesi dünyada ilk kez uygulanıyor

KKTC Su Temini Projesi çerçevesinde deniz yüzeyinden 250 metre derinden geçecek ve 80 km uzunluğa sahip olacak boru hattının, KKTC’nin içme, kullanma, sanayi ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacağını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise şöyle devam etti: “Proje ile Türkiye'den KKTC'ye iletilecek yıllık 75 milyon m3 suyun yaklaşık 38 milyon m3’ü KKTC’de inşa edilecek arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra içme suyu maksatlı kullanılacak. Geriye kalan 37 milyon m3 su ise Güzelyurt Ovası'nın sulanması için tahsis edilecek. Böylece uzun yıllardır su yetersizliği ve su kalitesindeki kötüleşme sebebiyle sıkıntı yaşayan ada halkının uzun vadeli su ihtiyacı karşılanmış olacak. Ülkemizin prestij projelerinden olan ve deniz geçişi bakımından deniz geçişi ünitesi açısından dünyada ilk kez uygulanan bu projenin 7. Dünya Su Forumu’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum”


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri