29 / 04 / 2024

Kartepe Kent Merkezi Projesi'ni Büyükşehir ile Kartepe Belediyesi ortak yapacak!

 Kartepe Kent Merkezi Projesi'ni Büyükşehir ile Kartepe Belediyesi ortak yapacak!

Kartepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan kent merkezi projesinin, Büyükşehir Belediyesi ile Kartepe Belediyesi tarafından ortak yapılması AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi.


Büyükşehir Belediye Meclisi'nde zaman zaman tartışmalar yaşandı ancak AKP'lilerin istedikleri maddeler geçtikçe yüzler güldü. Hararetli tartışmaların yaşandığı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yerel seçime kadar görev alacak denetim komisyonu oluşturuldu Kocaeli Büyükşehir belediye Meclisi'nin önceki gün gerçekleşen toplantısında hararetli tartışmaların ardından denetim komisyonu üyeleri için seçim yapıldı. Seçim öncesi meclisin 149. maddesinde yer alan Kartepe Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan kent merkezi projesinin, Büyükşehir Belediyesi ile Kartepe Belediyesi tarafından ortak yapılması AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi. 


Ardından seçimlere kadar görev yapacak olan denetim komisyonu üyeleri seçildi. Yapılan seçimde AKP'li üyelerden Bülent Koçak, Mustafa Şahintürk, Tacettin Akyol, İsmail Baran ile CHP'li Ali Haymanalı'nın ismi meclise önerildi. Bülent Koçak 53, Mustafa Şahintürk 51, Tacettin Akyol 53, İsmail Baran 54, Ali Haymanalı 41 oy alarak komisyona seçildi. Yine ismi önerilmeyen ancak adı yazılan Mehmet Ali Kaplan ise bir oy aldı. Meclis gündem maddelerinin tamamlanmasıyla sona erdi. Meclis üyeleri 13 Şubat Perşembe günü saat 15.00'te yine toplanacak.



Bizim Kocaeli