24 / 04 / 2024

John Lennon'un yaşadığı malikane 50 milyon liradan satışa çıkarıldı!

John Lennon'un yaşadığı malikane 50 milyon liradan satışa çıkarıldı!

Ünlü İngiliz rock grubu Beatless gitaristi John Lennon 'un, bir zamanlar yaşadığı İngiltere'nin Kenwood kasabasındaki malikane satışa çıkarıldı. Ev için 50 milyon lira fiyat istendi.


Ünlü İngiliz rock grubu Beatless gitaristi John Lennon'un, bir zamanlar yaşadığı İngiltere'nin Kenwood kasabasındaki malikane satışa çıkarıldı. Ev için 50 milyon lira fiyat istendi.


Lennon, 1964 ve 68 yılları arası ilk karısı Cynthia ile beraber yaşadığı bu malikhanede Beatless'in en çok ses getiren albümlerinden biri olan 1967 yapımı "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band"ı burada besteledi. Albüm satış rekorları kırmıştı.


"The Brown House" adıyla 1913'te 1.5 hektarlık alan üzerine inşa edilen bu malikhanenin tam 6 salonu, 6 yatak odası ve 6 banyosu bulunuyor. Ayrıca evde kapalı bir yüzme havuzu, sauna ve bilardo salonu da bulunmakta.

1964'te John Lennon'un sadece 70 bin lira ödeyerek satın aldığı evden 1968 yılında taşınmıştı. Malikhane daha önce 2007'de 20 milyon liraya alıcı bulmuştu.


St. Georges tepesi üzerine kuru olan malikhane, Beatles grubunun diğer üyeleri Ringo Starr ve George Harrison'un eski evlerine çok yakın bulunuyor. Liverpool şehri yakınında bulunan malikhanenin çevrisi eşsiz doğasıyla ünlü.

1960'lı yıllara damgasını vuran Beatless grubu 70 milyonun üzerinde albüm satarak o zamanların en çok satan müzik grubu olmuştu. Lennon, McCartney, Starr ve Harrison'dan oluşan grup 70'li yıllarda dağılmış grup üyeleri solo projelere yönelmişti. Lennon, 40 yaşında iken 1980'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.





HaberTürk