18 / 05 / 2024

İTO, Instagram’da İstanbul konulu yarışma düzenliyor!

İTO, Instagram’da İstanbul konulu yarışma düzenliyor!

Fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’ da ‘İstanbul’ konulu fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini söyleyen İbrahim Çağlar, “ Amacımız bu güzel kenti dünyada daha fazla görünür kılmak ” dedi.


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Instagram’da ‘İstanbul’ konulu bir fotoğraf Yarışması düzenleyeceklerini söyledi. Çağlar, ödüllü yarışmadaki amaçlarının İstanbul’u dünyada daha fazla görünür kılmak olduğunu belirtti.

İstanbul’a 2014 yılı için 14 milyon yabancı turist beklediklerini kaydeden Çağlar, 2023 için ise hedefin 25 milyon olduğunu söyledi.

Çağlar Türkiye’nin her anlamda çok dinamik bir ülke olduğunu, yatırım yapılabilir noktasına bakıldığında Avrupa ülkeleri arasında en güvenilir ülke olduğunu anlattı. Çağlar, kendisinin her zaman ülkenin asıl gündeminin ekonomi olmasından yana olduğunu belirterek, “O yüzden artık seçim gündeminden sıyrılalım, enerjimizi reel ekonomiye yoğunlaştıralım” dedi.

Mobil ekip kurdu

İTO olarak ayrıca ‘Mobil İTO’ projeleri olduğunu belirten Çağlar, şunları söyledi: “Modern bir ofis ortamına dönüştüreceğimiz araçlarımız olacak. Bu araçlarla hizmeti üyemizin ayağına biz götüreceğiz. Bu otobüslerin sayısını ihtiyaçlara göre artıracağız. Fakat bunların hepsi geçici çözüm. Buradaki asıl amacımız e-İTO projemizi hayata geçirmek. Böylece tüm işlemler çok  daha az maliyetle, çok daha hızlı gerçekleşecek.”

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile birlikte Ticari Faaliyet Endeksini de hayata geçirecekleri bilgisini veren Çağlar, “Bu endeksle ticaretteki genel gidişatı ortaya koymayı amaçlıyoruz” dedi.



Migros’tan bilinçli alışveriş eğitimi


16-30 Nisan tarihleri arasında Migros ve 5M Migros mağazalarında ilköğretim 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencilerine ‘Bilinçli Alışveriş Eğitimi’ verilecek. 30 bin öğrenciye verilecek eğitimlerle, doğru alışveriş bilincinin küçük yaşlarda oluşması amaçlanıyor.

Yaklaşık 45 dakika sürecek eğitimlere yöneticiler eşlik edecek.


İSF bereketi

Çağlar, bu yıl 7-29 Haziran tarihleri arasında yapılacak İstanbul Shopping Fest’te (İSF) perakendeden turizme, ulaşımdan konaklamaya, sağlıktan eğlenceye kadar birçok sektörün bereketi hissedeceğini kaydetti.

İstanbul demenin tek başına milli gelirin yüzde 30’u, ülkenin vergi gelirinin ve dış ticaretinin de yarısı demek olduğuna dikkati çeken Çağlar, İTO’yu bir destek üssü haline getirdiklerini söyledi.


MUTFAK


Korkmaz, Fas mutfağına girdi


Korkmaz; yeni mağazasını, Fas’ın en büyük şehri Kazablanka’da açtı. Korkmaz Mutfak Eşyaları Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Korkmaz, “Korkmaz olarak, bölgesel markadan global markaya dönüşmek yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.


Parex’ten yeni temizlik bezi


Hızlı tüketim ürünleri markası Parex, 6 aylık Ar-Ge ve üretim çalışmaları sonucunda ortaya çıkan temizlik bezlerini piyasaya sundu. Marka yetkilileri, “Yeni ürün kötü koku oluşumunu engelliyor ve çabuk kuruyor” diyor.


Çevreyle uyumlu çöp öğütücü


Blanco Öztiryakiler tarafından Türkiye’ye getirilen çöp öğütücü markası InSınkErator, çevreyle uyumlu bir çözüm sunuyor. InSınkErator çöp öğütücülerden çıkan gıda parçacıkları, biyogaz ve biyokütle üretiminde kullanılabiliyor.


Şeffaf kaputla devrim yolda!


Land Rover arazi aracı, ürettiği ‘şeffaf kaput’ teknolojisiyle adeta devrim yaratmaya hazırlanıyor. 18 Nisan’da New York Auto Show’da tanıtılacak teknolojiyle, sürücüler sanki ‘aracın motoru yok ve kaput da camdan’mış gibi otomobilin altındaki yolu görüyor.

Sistem şöyle çalışıyor: Aracın ön alt kısmına yerleştirilen bir kameranın çektiği görüntü, ön camdaki özel bölüme yansıtılıyor. Böylece sürücü kaputun bloke ettiği kısım dahil, yolun tamamını görebiliyor. Halen geliştirilen teknolojinin zorlu arazilerde çukurların fark edilmesi, uçurum kenarlarında rahat sürüş için kullanılması hedefleniyor. Ancak sistemin şehir yaşamında sorunsuz park için de fayda sağlayacağı düşünülüyor. 


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri