29 / 03 / 2024

İşte Galatasaray'ın yeni mabedi The Venue!

İşte Galatasaray'ın yeni mabedi The Venue!

Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue hakkında açıklamalarda bulundu. Özbek, " Projenin bütününde müze, müze ile birlikte de stat turu uygulamaları var. Aslantepe'deki yerimiz farklı bir mekan haline gelecek." dedi.


Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Şubat Ayı Divan Kurulu’nda yeni yapılacak spor salonu Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue hakkında açıklamalarda bulundu.


Başkan Özbek’in açıklamaları şu şekilde:


“AMACINA UYGUN KOMPLEKS İÇİN ÇABA İÇİNDEYİZ”

“Ali Sami Yen Spor Kompleksi planlandığında 365 günü yaşayan bir merkez olması düşünülüyordu. Ancak ne var ki Türkiye’deki pek çok stat gibi kapılarını 15 günde bir, sadece maç günleri açan bir yer olmaktan öteye gidemedi. Amacına uygun bir kompleks için bir çaba içindeyiz.”


“PROJEYE MÜZEYİ DE DAHİL ETTİK”

“Biz öyle bir şey yapalım ki tüm Galatasaraylılar buraya gelsin. Sadece 15 günde bir maç izlemeye gelmesin. Burası bizim yuvamız. Kurucumuz Ali Sami Yen Bey’in ismini verdiğimiz yeni mabedimiz. 15 bin kişilik bir salon projemiz bitti. Burası sadece bir spor salonu mu olmalıydı yoksa dünyanın geldiği durum itibarı ile değerli araziyi günün ihtiyaçlarına göre mi kullanmalıyız düşüncesiyle bir çalışma yaptık. Çalışmanın çıkış noktası NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur’un tavsiyesi ile geldi. Daha önceki projeyi inceledik. Dünyadaki örneklerini anlatarak Galatasaray böyle bir şey yapıyorsa dünyadaki örnekleriyle yarışacak şekilde olması gerektiğini belirtti. Bu yatırımı yapacağımıza göre nasıl finanse edeceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Artık sadece spor salonu değil, etkinliklerin de yapıldığı bir alan şekline dönüşecekti. Bu çalışmaları yapıp, inşaatına daha önce başladığımız müzeyi de ilave ettik. Burası, çağdaş müzecilik anlayışıyla tasarlanan, teknolojinin tüm imkânlarında faydalanan, taraftarımızın görerek, dinleyerek, deneyimleyerek köklü ve zaferlerle dolu tarihimize tanıklık edeceği interaktif bir mekân olacak. Boş alanların değerlendirilmesi bütünün içine dahil edilmesi çok önemliydi.”


“365 GÜN YAŞAYAN BİR MEKAN OLACAK”

“15 günde bir kullanılan bir kompleks olmaktan ziyade çok önemli bir müze haline dönüşecek. Aslantepe ailecek gelinebilecek, yeme içme mekanları, çocuklar için oyun salonları, toplantı salonları olan bir kompleks halinde olacak. Salon sadece basketbol oynanacak salon olmayacak. Konser organizasyonlarının yapılabileceği 15 bin kişilik bir salon haline geliyor. Salonun tek amaçlı, maç günü yaşayan bir salon olmaktan çıkarıp alt kısmında ofisler ve ticari alanlarla 365 gün yaşanan bir mekan haline gelecek.”


“DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİ İNCELEDİK”

“Bunun içinde neler var? 15 bin kişilik salonu ifade ettim. Çok amaçlı bir salon. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 29 bin metrekarelik kiralanabilir bir alan var. 7 bin metre kareye akın açık havada etkinlik yapılabilecek bir mekan var. Sponsorluğu yapan firmanın teklifiydi; 3750 metrekarelik inovasyon ve bilim merkezi var. Aynı mekanda sanatsal etkinliklerin yapılması planlanan bir mekan olarak da projelendirdik. Çocukları da unutmadık. Dünyadaki pek çok örneği inceledik ve yurdumuzda kabul gören bir proje olması için azami gayreti gösterdik. NEF, bu projenin finansmanı için bize çok büyük katkı verdi.”


“İNŞAATIN ÖNÜNDE ENGEL YOK”

“Anlaşma bitmediği için ifade etmekten kaçınıyorum. Çok büyük bir firmayla çalışmalarımız sürüyor. Huzurunuzda Erden Timur’a da çok büyük teşekkürlerimi sunuyorum. Salonun inşaatı için engel yok. Sponsorluk görüşmelerinde sonuna gelindi. Sarıyer Belediyesi’ne geçtiğimiz hafta yeni projeyi teslim ettik. Temaslarımız sürecek. Bir iki hafta içinde ruhsatını alıp alanı inşaata uygun hale getirmek için startı vereceğiz.”


İşte Ali Sami Yen Spor Kompleksi The Venue projesi


İşte Galatasaray


İşte Galatasaray


 İşte Galatasaray


İşte Galatasaray


İşte Galatasaray


İşte Galatasaray


 İşte Galatasaray


Vatan 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri