25 / 04 / 2024

İstanbul Fuar Merkezi yapılan düzenlemeyle imara kavuştu!

 İstanbul Fuar Merkezi yapılan düzenlemeyle imara kavuştu!

Mahkeme kararıyla planları iptal edilen Yeşilköy' deki İstanbul Fuar Merkezi'nin (İFM) ' fuar alanı ' olarak imar değişikliği yapılmasını isteyen talep Belediye Meclisi' nden geçti...



Türkiye'nin dünyaya açılan ticaret kapılarından biri olan Yeşilköy'deki fuar merkezi imara kavuştu. Mahkeme kararıyla planları iptal edilen Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nin (İFM) 'fuar alanı' olarak imar değişikliği yapılmasını isteyen talep Belediye Meclisi'nden geçti. 2005 yılında havaalanı sınırları içerisinde kalan Maliye Hazinesi'ne ait 37 bin metrekarelik arsa üzerinde fuar merkezi inşa edildi. İstanbul İdare Mahkemesi tarafından 2013'te bölge planları iptal edildiği için kaçak duruma düşen İstanbul Fuar Merkezi, Belediye Meclisi tarafından yapılan düzenlemeyle imara kavuştu. 


HAVAALANI GÖZÜKÜYORDU 


CNR Expo Fuar'ın yanında inşa edilen İstanbul Fuar Merkezi, imar planlarında havaalanı olarak görünüyordu. İBB tarafından yapılan düzenlemeyle fuar merkezine dönüştürülen İFM'nin de yeraldığı bölge, 2013'te İstanbul İdare Mahkemesi tarafından verilen kararla iptal edildi. 


FUAR VE SERGİ MERKEZİ OLDU


Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na yazdığı yazıyla arsaya imar verilmesini istedi. 37 bin metrekarelik inşaat izni verilen plan tadilatıyla fuar merkezi ve sergi sarayı olarak imar değişikliği yapıldı.



Zeynel Yaman/ Sabah Gazetesi