25 / 04 / 2024

İspanyollar Game of Thrones dizisi ile kalkınacak!

 İspanyollar Game of Thrones dizisi ile kalkınacak!

İspanya'daki işsizlik insanları mistik bir krallığa muhtaç etti. Gittiği her ülkede bölgesel kalkınma sağlayan Game of Thrones'un yeni sezonunun İspanya'da çekilecek olması ekonomik krizdeki halka umut verdi...



Milyonların takip ettiği Game of Thrones dizisi İspanya'nın umudu oldu. Gittiği her yerde turizm gelirini artıran dizinin yüksek işsizliği düşürmesi bekleniyor.


İspanya'daki işsizlik insanları mistik bir krallığa muhtaç etti. Gittiği her ülkede bölgesel kalkınma sağlayan Game of Thrones'un yeni sezonunun İspanya'da çekilecek olması ekonomik krizdeki halka umut verdi. İspanyolar, diziyle birlikte turizm gelirlerinde artış ve buna bağlı olarak da işsizlikte düşüş bekliyor. Ünlü dizinin seti İspanya'nın güneybatısında bulunan Sevil eyaletine bağlı Osuna'da kurulacak. Tarihi ve doğal güzellikleriyle yapımcıların ilgisini çeken Osuna, aynı zamanda işsizliğin de en yüksek olduğu şehir konumunda. 17 bin nüfuslu şehirde işsizlik yüzde 35 gibi hayli yüksek bir seviyede. Bu nedenle ünlü dize işini kaybettiği için ekonomik sıkıntı çeken halkın en büyük umudu oldu. Vatandaşların bu durumu fırsat olarak değerlendirdiğini belirten Osuna Valisi Rosario Andujar, "Dizi seti sayesinde, konaklama tesisleri ve ulaştırma sektörü büyük gelir elde edecek. Ayrıca istihdam da bölge için kritik öneme sahip" diye konuştu. 


GİTTİĞİ ŞEHRİ İHYA EDİYOR 

Turizmci Jesusu Sanchez, "Kriz bütün işlerimizi mahvetti. Dizi sayesinde turizm patlayacak. Böylece bölge krizden önceki günlere geri dönebilecek" diye konuştu. Her bölümünü ortalama 18.4 milyon kişinin izlediği Game of Thrones, Dubrovnik'te de 3 seri çekmişti. 2011'de yayınlanan bölümlerden sonra Dubrovnik'in turizm geliri yüzde 25 arttı. Ayrıca bir seride bin kişiye istihdam yaratıldı. 4'üncü sezonun çekildiği İzlanda'da da durum farklı değil. Geçtiğimiz yıl dizi sayesinde ülkenin turizm gelirleri yüzde 20 arttı. "Kralın Yolu" olarak geçen İrlanda'nın kuzeyinde yer alan set sayesinde halk 34 milyon dolar kazandı. 


Merve Macit/ Sabah