25 / 04 / 2024

İspanyol ayakkabı markası Camper, İstanbul'da otel açacak!

İspanyol ayakkabı markası Camper, İstanbul'da otel açacak!

İspanyol ayakkabı markası Camper’ın Türkiye Genel Müdürü Divarcı, Türkiye’nin Camper’ın en çok önem verdiği pazarlardan olduğunu söyleyerek, grubun otel ve enerjide de yatırım planladığını belirtti...



İspanyol ayakkabı markası Camper’ın Türkiye Genel Müdürü Divarcı, Türkiye’nin Camper’ın en çok önem verdiği pazarlardan olduğunu söyleyerek, grubun otel ve enerjide de yatırım planladığını belirtti.


Türkiye’nin uzun yıllardan beri Camper’ın en çok önem verdiği pazarlardan birisi olduğunu söyleyen Camper Türkiye Genel Müdürü Ulaş Divarcı, “23 adet mağazayla Avrupa’da en çok mağazası olan 3. ülkeyiz. Diğer iki ülke ise Camper’ın anavatanı olan İspanya ile Portekiz” dedi.


Camper’ın, 2004 yılında bir distribütör aracılığıyla girdiği Türkiye pazarına , 2010 yılında kendi operasyonuyla devam etmeye karar verdiğini hatırlatan Divarcı, “O zamandan bu yana ciddi bir yatırım yaparak sürekli büyüyen bir marka haline geldi. Türkiye pazarının genç nüfusu ve büyüme potansiyeli, markanın dikkatini bu yöne çekmiş durumda” diye konuştu.


50 odalı butik otel


Camper markasının Casa Camper adı otelleri de bulunduğunu kaydeden Divarcı, “Bunlar 50 odalı butik oteller. Barcelona ve Berlin’de var. Önümüzdeki 5 yıl içinde 5 büyük metropolde daha otel açmayı planlıyoruz. Bu şehirlerin arasında İstanbul da var” dedi.  


Divarcı, şöyle devam etti: “Beyoğlu, Galata ve Karaköy bölgesinde alternatifler arıyoruz. Ancak Türkiye’de emlak piyasasındaki fiyatların çok yüksek olması nedeniyle daha dikkatli bir arayışımız var.”   


Bir İspanyol markası olan Camper’ın 1877’den beri ayakkabı üretimi yapan Fluxa Ailesi tarafından 1975 yılında Mayorka’da kurulduğunu belirten Divarcı, şu bilgileri verdi: “Camper’ın sahibi olan grubun yenilenebilir enerji konusunda yatırımları söz konusu. İspanya, Fas ve Cezayir’de güneş ve rüzgâr enerjisi konusunda yatırımları var. Türkiye pazarını da bu alanda takip ediyorlar. Ayrıca çanta ve ayakkabı alanında Türkiye’de üretim yapmayı istiyorlar.”


Eylem Türk/ Milliyet Gazetesi