28 / 03 / 2024

İş GYO Ege Perla’daki üniteleri portföyünde tutacak!

İş GYO Ege Perla’daki üniteleri portföyünde tutacak!

Değişimin mimarı İş GYO’nun İzmir’de hayata geçirdiği ilk proje olan ve gerek Türk gerekse yabancı yatırımcılardan büyük ilgi toplayan Ege PERLA’da kaba inşaatın yüzde 87’si tamamlandı.


Ege PERLA’da kaba inşaatın yüzde 87’si tamamlandı. Yüzde 70’lik bölümü satılan projede İş GYO, gelecekteki değer artışlarından faydalanmak üzere yatırım amaçlı olarak 32 adet üniteyi portföyünde tutma kararı aldı.

Değişimin mimarı İş GYO’nun İzmir’de hayata geçirdiği ilk proje olan ve gerek Türk gerekse yabancı yatırımcılardan büyük ilgi toplayan Ege PERLA’da kaba inşaatın yüzde 87’si tamamlandı. İnce iş, mekanik, elektrik işleri ve cephe montaj imalatları devam eden proje teslimatının 2015 yılı sonunda başlanarak kademeli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor. Metrekare fiyatları yaklaşık olarak $ 3.200- $ 3.700 bandından belirlenen projenin yüzde 70’lik bölümü satıldı.

 Ege PERLA’nın son derece doğru bir yatırım olduğuna en başından beri yürekten inandıklarını belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “3. Köprü, Çanakkale ve İzmit Körfez geçişleri tüm sektörlere olumlu katkı sağlayacak yatırımlardır. Bu alt yapı çalışmaları tüm Güney, Doğu Marmara ve Kuzey Ege’yi etkileyecek 3 ayrı geçiş noktası teşkil etmekte ve büyük bir çember oluşturmaktadır. Büyük resme baktığımızda bu yatırımların pek çok sektöre fayda sağlayacağını, etkisinin büyük olacağını ön görebiliriz. Bu ulaşım akslarının Ege Bölgesi ve  İzmir  İli üzerinde yaratması beklenen olumlu sosyo-ekonomik etkileri göz önüne alarak, Ege PERLA’da 32 adet üniteyi, gelecekteki değer artışlarından faydalanmak üzere yatırım amaçlı olarak portföyümüzde tutma kararı aldık.

Ege PERLA projesini hayata geçirmemizin ardından başka yatırımcıların da İzmir’e yatırım kararı almasıyla önümüzdeki süreçte İzmir’in bölge içindeki konumu daha da değerli hale geleceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla İzmir’e yatırım yapmaktan ve projemize gösterilen ilgiden memnunuz.” dedi.

 Sektörün Ocak ayını geçtiğimiz yıla göre daha geride tamamladığını ancak Şubat ayında satışların biraz daha normale döndüğünü belirten Tanes, “Türkiye’de 2015 Mart ayında 116.030 konut satıldı. Ülke genelinde konut satışları 2015 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %32,4 oranında artarak 116.030 oldu. Mart ayında toplam 6.845 konutun satıldığı İzmir en çok konut satışı yapılan üçüncü il oldu. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %22,6 artarak 51.487 oldu. İzmir de ilk satışlarda 2.645 konut satışı ile üçüncü sırada yerini aldı. 7 Haziran seçimlerine kadar bekle-gör yaklaşımı dolayısıyla önümüzdeki dönemde satışlarda durgunluk yaşanabilir. Ancak Ramazan sonrası iç ve dış piyasalarda anormal bir gelişme yaşanmadığı takdirde konut satışlarının hızlanmasını ve 2015’i, 2014 yılı rakamlarının 3-5 puan üzerinde kapatacağını tahmin ediyoruz.” şeklinde konuştu.  

 Ege PERLA AVM’de kiralamalar başladı

Yaklaşık 26.000 m2 kiralanabilir alana sahip Ege PERLA’da büyük ölçüde tamamlanan kiralama çalışmaları devam etmektedir. Deniz manzaralı, teraslı yeme içme alanları, girişte açık alan konser ve etkinlik yerleri, sineması ve en önemlisi ulusal & uluslararası markalarıyla İzmir’e yakışacak Ege PERLA AVM’nin, Kanyon projesinde İstanbulluların yaşadığı gibi, İzmirlilerin de 24 saat yaşayacağı, kendinden sürekli bahsettirecek, cıvıl cıvıl simgesel bir yapı olması ve tamamlandığında pek çok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapması hedefleniyor.

 Mistral ile ortak yapılacak çevre düzeni planlaması ve dere ıslah çalışması

Ege PERLA ve Mistral ile projelerimizin sınırının bulunduğu dere ve çevresinin düzenlenmesine ilişkin birlikte bir proje yürütmekteyiz. Çevreyi düzenlemenin yanı sıra amacımız Ege Perla, Mistral projesi arasında yaya bağlantısı sağlamakla birlikte bu bağlantıyı Adliye Binası tarafına yaya köprüleriyle birleştirmektir. Her iki projenin mimarisiyle uyumlu olarak, kıyı düzenlemesi, bitkilendirme, yürüyüş yolları, oturma terasları, yaya köprüleri yapmak üzere bir peyzaj projesi geliştirildi.  Projeyi DS Mimarlık yaptı. Uygulama henüz başlamadı. Ege Perla ve Mistral projelerinin inşaat programı ile uyumlu olarak başlayıp, eş zamanlı olarak tamamlanması planlanmaktadır.