01 / 05 / 2024

İnoksan’ın 2013 yılı ihracat rakamı yaklaşık 20 milyon TL’ye ulaştı!

İnoksan’ın 2013 yılı ihracat rakamı yaklaşık 20 milyon TL’ye ulaştı!

Geçtiğimiz yıl 20 milyon TL ihracata imza atan endüstriyel mutfak devi İnoksan, Azerbaycan ve Türkmenistan’da pazar lideri oldu. Varlık, İnoksan’ın Avrupa’da ilk 5 firmadan biri olduğunu söyledi.


Türkiye endüstriyel mutfak sektörüne yön veren ve bugün gelinen noktada 5 kıtaya ihracat gerçekleştiren İnoksan’ın 2013 yılı ihracat rakamı yaklaşık 20 milyon TL’ye ulaştı.

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, endüstriyel mutfak malzemelerinin yanı sıra ithal ettiği çamaşırhane sistemlerinin de anahtar teslim olarak yurtdışına satışını yapan şirketin, bugün gelinen noktada 5 kıtaya ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. İnoksan’ın son 5 yılda ihracat oranını yüzde 50 artırdığını kaydeden Varlık, “2013 yılında ihracat rakamımız yaklaşık 20 milyon TL’ye ulaştı. Özellikle Azerbaycan ve Türkmenistan gibi ülkelerde pazar lideriyiz. Irak, Rusya, Almanya gibi pazarlarda da güçlüyüz. Diğer yandan genelde İtalyan ve Alman firmalarla rekabet halindeyiz” dedi. İnoksan gibi anahtar teslimi endüstriyel mutfak ve çamaşırhane alanında faaliyet gösteren firmalar arasında dünyada ilk 10’da, Avrupa’da da ilk 5’te yer aldıklarının bilgisini veren Varlık, spesifik ürün bazında üretim yapan firmalar ile karşılaştırıldığında her ürün için farklı sıralamanın söz konusu olabileceğini aktardı.


ABD’li bir firma ile OEM üretimi için görüşüyor


İhracattaki başarı sırlarının kaliteli ürün yanında kaliteli ve hızlı hizmetten kaynaklandığının altını çizen Varlık, hedeflerinin müşteri taleplerine en geç 24 saat içerisinde yanıt vermek olduğunu vurguladı. Varlık, İnoksan olarak dünyanın önde gelen 5 yıldızlı uluslararası otel zincirlerinin projelerini yaptıklarını, yurtdışında birçok lokal otel, restoran, hastane, üniversite ve kamp mutfaklarını ürünleriyle donattıklarını bildirdi. Sektörün ileri gelenlerinden Avrupalı bir firmaya yaklaşık 10 yıldır OEM üretimi yaptıklarını da anımsatan Varlık, “Yine tanınmış bir Avrupa firması ile OEM fırın üretimi konusunda görüşmeler yürütüyoruz. ABD’li bir firmaya kendi markaları ile OEM bulaşık yıkama makinesi üretmek için de çalışmalarımız var” diye konuştu. Varlık, bunlara ek olarak Japon Hoshizaki Group altında faaliyet gösteren Gram Commercial ile çok yakında ortak buzdolabı üretimine başlayacaklarına da değindi.


700’ün üzerinde tedarikçisi var


1980 yılında faaliyetlerine başlayan ve sektörde her biri ayrı bir dönüm noktası olan birçok projeye imza atan İnoksan, bugün Türkiye endüstriyel mutfak sektörüne yön veriyor. 20 bin metrekare kapalı alanda üretim gerçekleştiren şirketin ülke genelinde 6 büyükşehirde bölge müdürlüğü bulunuyor. 700’ün üzerinde tedarikçi, 40 adet yetkili satıcı ve 80’in üzerinde yetkili servis ağı ile yurtiçine ve yurtdışına hizmet veriyor. Vehbi Varlık ve N. Coşkun tarafından kurulan İnoksan, üretiminin yüzde 35'ini ihraç ediyor.



Dünya