19 / 04 / 2024

İnegöl MODEF 2014 fuarı açıldı!

İnegöl MODEF 2014 fuarı açıldı!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 31. Mobilya & Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı. 15-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda 178 firma stant açtı. Fuarın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu...


Bursa’nın İnegöl ilçesinde 31. Mobilya & Dekorasyon Fuarı kapılarını açtı.


15-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda 178 firma stant açtı. Fuarın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Açılışta konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Türkiye’deki birçok ilden büyük olan İnegöl’ümüzde bir fuar coşkusunu daha hep birlikte yaşıyoruz. Mobilya konusunda ülkemize örnek olacak ilkleri gerçekleştiriyoruz. İlk ilçe ihtisas OSB olan İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Bölgesi, yine Türkiye’nin ilk uluslararası mobilya test laboratuvarı bunun en büyük göstergelerindendir. Fuarımız gezildiğinde görülecektir ki; firmalarımız, stant tasarımları ve uygulamaları ile birbirleri ile yarışır ve diğer şehirlere model olacak durumdadır. Dünya standartlarında stant tasarımlarına sahibiz. Her yeni MODEF’te firmalarımızın yaptıkları Ar-Ge ve pazarlamanın, yeni tasarım ve uygulamaların örneklerine şahit oluyoruz. Bu durum İnegöl mobilyacısının heyecanını daha da kamçılamaktadır. İnegöl mobilyası, Türk mobilya sektörünün belirleyici unsuru olmaya devam edecektir” dedi.


"TÜRKİYE’MİZİN İNEGÖL GİBİ OLMASINI ARZU EDİYORUZ"


AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “31 Yıl önce yerel imkanlarla bu organizasyon başladı. Çok zor şartlarda yapıldı. Günbegün üzerine koydu, gelişti, büyüdü. Artık yılda iki kez düzenleniyor. Arkadaşlarımızın heyecanına ortak olmak bize mutluluk ve gurur veriyor. 10 yıl önce iktidara geldiğimizde ülkemizin ekonomik yapısını aldığımız noktadan 4 katı kadar daha ileriye götürdük. 35 milyar dolar olan ihracatı 150 milyar doların üzerine çıkarttık. 820 milyar dolarlık gayrisafi milli hasılaya çıkarttık. Bütçemizi 4 kat artırdık. İnegöl’de de bir çok hizmeti vermeye çalışıyoruz. 2012 yılı hemen başında gümrük müdürlüğümüzü ilçemize kazandırdık. Gelecek yıllarda da yepyeni bir gümrük binasını da yapacağız. İnegöl’ün Türkiye’ye örnek olmasını, rakamlarla da Türkiye’mizin İnegöl gibi olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.


Vali Münir Karaloğlu da, İnegöl’ün Bursa’nın çok önemli bir ilçesi olduğunu belirterek, “İnegöl hem üretimi, hem de doğal güzelliğiyle adeta Bursa’nın kendisini temsil ediyor. İnşallah yeni dönemde İnegöl bu konumunu güçlendirerek devam ettirecektir. Türkiye’de mobilya denince İnegöl ciddi bir marka ve mobilyanın çok önemli bir merkezidir. Binlerce üreticimiz bu merkezde hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik üretim yapmaktadır" dedi.


Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar gezildi. Açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, eski Futbolcu Tanju Çolak, oda başkanları ile çok sayıda mobilyacı katıldı. Bir engelli öğrenci, Vali Karaloğlu’na üzerinde resmi bulunan çini plaket takdim etti.



Yeni Eksen